Burundaki Siyah Noktalara ve Sivilcelere Kesin Çözüm

Burundaki Siyah Noktalara ve Sivilcelere Kesin Çözüm

Kadınların ve erkeklerin ortak sorunu olan siyah noktalardan nasıl kurtuluruz? Siyah noktalar için bitkisel çözümler nelerdir? Evde siyah nokta temizleme nasıl yapılır? İşte, kesin çözüm siyah nokta maskeleri...

Siyah noktalar çok sık rastlanılan bir cilt problemidir. Kadın ve erkek ayırt etmeden herkes de görülebilen bir problemdir. Siyah noktalar, cildin sağlıksız, cansız ve mat görünmesine yol açmaktadır. Kişiyi oldukça rahatsız eden bu noktalardan kurtulmak aslında mümkün değildir. Yaşınız kaç olursa olsun siyah nokta problemi ile karşılaşmanız mümkün. Siyah noktalara, cildin aşırı yağlanması, sigara dumanı, makyaj, kirli havalar gibi bir sürü faktör sebep olabilir. Ancak bazı yöntemler kullanılarak siyah noktaları giderebilir, oluşum sürecini erteleyebilirsiniz. Bu aşamada cildi temiz tutmak sık sık bakım yapmak oldukça önemlidir.

Cildin üst tabakasının hemen altında yer alan yağ ve biriken kir tabakasının birbirleriyle temasa geçmesi ile oluşur. Başka bir ifadeyle siyah noktalar, oksitlenmiş kir ve ölü hücrelerin ciltteki gözenekleri tıkaması sonucu meydana gelmektedir. Oluşan bu siyah noktaların kesinlikle temizlenmesi gereklidir. Temizlenmediği takdirde siyah nokta kısa sürede sivilceye dönüşür.


Siyah noktalar neden oluşur?


Pigmentasyon artması

Pigment artışı nedeni ile deri veya dokuda renk koyuluğu veya renk değişikliği meydana gelir. Pigmentasyon artışı, cildin belli bir bölgesine bir darbe ve hasar olması sonucunda oluşur.


Güneş ışığına maruz kalmak

Aşırı güneş ışınına maruz kalmak da, cildin ultraviyole ışınlarından korunmak için melanin üretmesine sebep olur.


Deri bozuklukları

İlerleyen yaşla birlikte, deri hücrelerinin üretimindeki yavaşlama sonucu, hasar gören hücrelerin yerine yenileri konulamaz.


Karaciğer hasarı

Ciltteki lekeler aynı zamanda karaciğer hasarının da işareti olabilir. Çünkü bu durumda vücut hücrelerden toksinleri ayıramıyor demektir.


Sivilce izleri

Sivilce veya kesikler genellikle kaybolması uzun zaman alan lekelere yol açabilir.


Siyah noktaların en sık görüldüğü dönemler

Kadınlarda regl döneminin öncesinde hormon değişikliklerine bağlı olarak siyah noktalarda artış görülür.

Cilt hassasiyeti olan kişilerde yaz günlerinde güneş ışığına aşırı maruz kalmak siyah noktalarda artışa neden olabilecek bir durumdur.

Ergenlik dönemi, siyah noktaların oluşmasında etkili olan tüm zeminlerin hazırlandığı bir dönemdir.

Çok sık kozmetik ürünler kullanıldığı zamanlarda cilt gözenekleri tıkanabilir ve böylelikle siyah noktalar oluşabilir.


Cilt de oluşan siyah noktalar nasıl geçer?

Güneş kremi kullanımı bu aşamada oldukça önemlidir. Soğuk havalarda bile dışarıda güneş varsa güneş kremi kullanmak gerekir. Dışarıya çıkmadan 30 dakika önce bu kremlerden kullanırsanız etkinliğinin artması için zaman vermiş olursunuz. Marka seçerken de daha etkili olan zink oksit ve titanyum oksit içeren ürünleri tercih etmelisiniz.

E vitamini leke oluşumunu engeller. Bu sebeple yatmadan önce bol miktarda e vitaminli kremler veya bitkisel maskeler kullanılmalıdır.

C vitamini alımınızı artırmak ciltte melanin üretimini azaltır. C vitamini bakımından zengin olan çilek, portakal gibi besinler tüketmek faydalı olacaktır.


Yumurta Akı Maskesi;


Hazırlanışı;

1 adet yumurta

Kağıt havlu

Temiz bir kabın içinde yumurtanın akını alın. Çatal veya blender yardımı ile yumurta akını iyice çırpın. Kullanmadığınız saç boyama fırçası ile yumurta akını yüzünüze sürün. Göz çevresine çok yaklaşmayın, gözlerinizi yakabilir dikkatli olun. Ardından kağıt havluyu kesin ve düz bir şekilde yüzünüze yerleştirin. Kağıt havlu kuruduktan sonra bir kat daha yumurta akını sürün ve bekleyin. Maske kuruduktan sonra maskeyi çıkarın siyah noktalardan kurtulmuş olacaksınız. Maskeyi tamamen çıkardıktan sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Maskeyi 2 haftada bir uygulayabilirsiniz. Düzenli kullanım sonrası cildinizin temizlediğini göreceksiniz.


Süt ve Jelatin Maskesi;


Hazırlanışı;

4 yemek kaşığı süt

1 yemek kaşığı jelatin (toz halinde)

4 yemek kaşığı süt ile 1 yemek kaşığı jelatini ısıya dayanıklı camın içerisine koyup karıştırın. Karışımı kaseye koyduktan sonra mikrodalga fırınına koyun 10-15 saniye kadar ısıtın. Karışım ısındıktan sonra macun haline gelecektir. Bu karışım hemen sertleşebilir bu sebeple yüzünüze hızlıca sürün. Karışım sıcaklığı hafif azaldığında boyama fırçası ile yüzünüze sürün. Kaşlarınıza sürmeyin. Kurumasını bekleyin. Maskeyi çıkarın. Bu adım biraz acı verici olabilir, ancak sonucunu görünce şaşıracaksınız. Maskeyi çıkardığınızda siyah noktaları da çıkarmış olacaksınız.

Jelatin eğer kaşlarınıza geldiyse telaş etmenize gerek yok ılık suya pamuk batırıp silin jelatini yumuşatacağı için kolaylıkla temizleyeceksiniz.

Bu maske siyah noktaları temizlediği gibi, yüzünüzü de daha yumuşak ve pürüzsüz hale getirecektir. Jelatin maskesini yüzünüzdeki siyah noktaları tamamen temizlemek için haftada uygulayabilirsiniz.


Limon Suyu ve Karbonat Maskesi;


Hazırlanışı;

Taze sıkılmış limon suyu

Karbonat

Karıştırma kabına karbonatı dökün. Karbonat yüzünüz için doğal bir güzellik kaynağıdır. Siyah noktaları temizlemenin yanında yüzünüzü parlatacaktır. Ancak karbonatı kullanırken talimatların dışında bir uygulama denemeyin. Bilinçsiz kullanımı cilde zarar verebilir. Birkaç damla limon suyunu kaseye sıkın. Limon suyu cilt için temizleyici görevi görür ayrıca aşırı yağlı ciltler için oldukça etkilidir. Malzemeleri karıştırıp macun haline getirin. Karışımı yüze süreceğimiz için çok akışkan veya yapışkan olmamasına dikkat edin. Karışımı siyah noktaların olduğu bölgeleri hafifçe 2-3 dk boyunca sürün. Sorunlu bölge kişiden kişiye göre değişir ancak genellikle burundaki siyah noktalar daha belirgin ve yaygın olur.

Bu yöntemi haftada 2 kez uygulayın. Burundaki siyah noktaları temizlediğini göreceksiniz.


Avokado Maskesi;


Hazırlanışı;

1 çay kaşığı avokado

Bir çay kaşığı avokadoyu krem gibi siyah nokta olan bölgelere sürün. Yaklaşık 15 dakika bekletin ama isterseniz geceden sürüp sabaha kadar cildinizde tutabilirsiniz. Bu arada, ben sadece burnuma sürdüm ama tüm cilt bakımında güvenle kullanabilirsiniz, çok iyi gelecektir. Ilık suyla, yumuşak hareketlerle durulayın.

Siyah noktalarınızdan tamamen kurtulana kadar her gün avokado maskesini yapabilirsiniz. En iyi sonucu görmek için banyodan sonra gözenekleriniz açılıp siyah noktalar yumuşamışken maskeyi yapmanız daha iyi olur.


Kil Maskesi;


Hazırlanışı;

1,5 tatlı kaşığı kil

1 tatlı kaşığı badem yağı

1 tatlı kaşığı bal

1,5 tatlı kaşığı kil, 1 tatlı kaşığı badem yağı, 1 tatlı kaşığı balı karıştırıp yüzünüze sürün ve 35-40 dakika bekleyin. Daha sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayıp yağsız bir nemlendirici krem sürün.


Diş macunu ile siyah noktalarınızı temizleyin!

Siyah nokta temizlemek için her diş macununu kullanamazsınız. Siyah nokta temizlemek için kullanacağınız diş macunu jel, beyazlatma özelliğine sahip ve hassas dişler için kullanılan bir diş macunu olmalıdır. Aynı zamanda nane aromalı bir diş macunu olması daha yararlı olacaktır.

Önce ılık bir su ile yüzünüzü yıkayın. Ardından diş macununu siyah noktaların olduğu bölgelere sürün ve macunu elinizle yayın. Diş macununu sürdükten sonra kurumasını beklemelisiniz. Kuruduktan sonra cildinizi ılık su ile yıkayabilirsiniz. Siyah noktaların kalkmasında oldukça faydasını göreceksiniz.

Diş macunu maskesini tuz ile de yapabilirsiniz. Çok daha hızlı bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. Uygun bir kase içerisine diş macunu ve tuz ekleyip karıştırın. Bu karışımı yüzünüze sürün ve en az 5 dakika bekletin. Bekleme süresi sona erdiğinde yüzünüzü yıkayın. Yıkarken yavaş yavaş ve nazikçe temizleyin. Eğer tuz cildinizi çok rahatsız ederse kabartma tozu ile de deneyebilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.