Bugün Karantinaya Alınan Yerler (9 Haziran 2020)

Bugün Karantinaya Alınan Yerler (9 Haziran 2020)

Kamuajans.com – Koronavirüs vakasının ilk olarak 9 Haziran 2020 tarihinde ülkemizde görülmeye başlamasının ardından dört bir koldan hastalıkla mücadele devam ediyor. Çeşitli yerlerde bölgesel kısıtlamalar yapılıyor ve korona virüs salgınının daha da yayılması engellenmeye çalışılıyor

Pandemi ilan edilen koronavirüs salgını ülkemizde de malesef can kayıplarına neden oluyor. Corona virüs salgının yayılımını engellemek amacıyla devlet gerekli tedbirleri almaya çalışıyor. Bu kapsamda karantina altına alınan yerleşim yerleri söz konusu.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Eyyübiye, Haliliye, Karaköprü, Hilvan ve Viranşehir ilçelerinde yaşayan bazı vatandaşların Covid-19 test sonuçları pozitif çıktı. Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında Eyyübiye'de kırsal Alpalı Mahallesi ile 2 bina, Haliliye'de 3, Karaköprü'de 4, Viranşehir ve Hilvan ilçelerinde birer binanın 14 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

GAZİANTEP

Gaziantep'in Araban ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 14 ev karantinaya alındı.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde bir mahalle korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle karantina altına alındı. İlçeye bağlı Yiğitler Mahallesi'nde yeni tip korona virüs tespit edilmesiyle birlikte 91 hanenin bulunduğu 400 kişinin yaşadığı mahalle, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nca karantinaya alınmasına karar verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.