Beklenen Oldu, Kar Yağışı Başladı! Meteoroloji Peş Peşe Uyarmıştı...

Beklenen Oldu, Kar Yağışı Başladı! Meteoroloji Peş Peşe Uyarmıştı...

Son dakika haberi: Meteoroloji'den yapılan peş peşe son dakika uyarıları sonrası İstanbul Anadolu Yakası'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. Meteoroloji'den alınan son dakika bilgilere göre bugün İzmir'de parçalı bulutlu hava beklenirken Ankara'da ise gece saatlerinde etkisini kaybeden kar yağışı bugün yerini çok bulutlu bir havaya bırakacak. İşte Meteoroloji'nin son dakika açıkladığı il il hava durumu.

stanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı... Anadolu Yakası'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Sabah erken saatlerden itibaren Anadolu Yakası'nda devam eden karla karışık yağmur, yerini yüksek kesimlerde kara bıraktı. Aydos Ormanı'nda aralıklarla kar yağışı etkili oluyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz ile Afyonkarahisar, Kütahya, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Erzincan, Ardahan, Muş, Van, Hakkâri ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyı kesimler ile Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA KAR KÜREME ARAÇLARI YOLLARA ÇIKTI

Yapılan son uyarıların ardından kent genelinde özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı dün akşam etkisini gösterirken yollarda olumsuzluk yaşanmaması için kar küreme araçları yollara çıktı. Meteoroloji tarafından İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde "kar yağabilir" uyarısı yapılmıştı. Dün gündüz Silivri bölgesinde kar yağışının etkisini gösterdi. Akşam saatlerinde ise İstanbul Anadolu yakasının yüksek kesimlerinde kar yağışı vardı. Sabah saatlerinde Beylikdüzü E-5 karayolu ve çevresinde belediyeye ait kar küreme araçları yollara çıktı. Olası bir kar yağışı sırasında yolların kapanmaması için solüsyon ve tuzlama özelliği de bulunan kar küreme araçlarının yol kenarlarında hazır bekletildiği görüldü.



METEOROLOJİ VE AKOM İSTANBUL İÇİN TARİH VERDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'un verilerine göre, İstanbul'da hava sıcaklıklarının 25 Ocak'a kadar mevsim normalleri ile 2-4 derece altında, 26 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Eylül ayından itibaren mevsim normalleri altında seyreden yağışlar nedeni ile yüzde 33'ler seviyesine kadar gerileyen baraj doluluk oranları son bir haftada etkili olan yağışlar neticesinde yüzde 53'ler seviyesine yükseldi.

Ocak ayının sonuna doğru ülke genelinde soğuk havanın etkili olurken Meteoroloji'den peş peşe son dakika uyarıları gelmeye devam ediyor.

Haberimiz içinde, Havalar nasıl olacak?, Günlük hava durumu?, Haftalık hava durumu?, Kar ne zaman yağacak? Hafta sonu hava durumu? İstanbul hava durumu?, Ankara hava durumu? İzmir hava durumu gibi soruların cevaplarını bulabilir ve de 21 Ocak Salı günü ve önümüzdeki 5 gün için Meteoroloji'nin açıkladığı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere il il sıcaklık değerlerini görüntüleyebilirsiniz...

Ocak ayının sonlarına doğru gelinirken, Doğu'da kar yağışı, Batı'da ise kuru soğuklar etkisini arttırdı. Önümüzdeki beş güne ilişkin sıcaklık değerlerini resmi internet sitesi üzerinden açıklayan Meteoroloji, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası neticesinde İstanbul şehir geneli için kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Bugün Çatalca ve Silivri'de görülen beyaz örtünün ardından 'İstanbul'a kar ne zaman geliyor?' sorusu da oldukça merak edilmeye başlandı. Peki, İstanbul'a kar ne zaman yağacak ve ne kadar sürecek? İşte, Meteoroloji'nin (MGM) önümüzdeki beş günlük son dakika hava durumu tahminleri.

Sabah saatlerinden itibaren Çatalca ve Silivri ilçelerinde kar yağışı başladı. İBB'den yapılan açıklamada, Çekmeköy ve Şile'de karla karışık yağmur, kısa süreli kar yağabileceği belirtilirken, Çatalca ve Silivri'deki kar yağışının öğlen saatlerine kadar aralıklarla orta kuvvette etkili olacağı, sonra karla karışık yağmur ve yer yer hafif şekilde devam edeceği tahmin edildiği kaydedildi.

İstanbul havanın bugün en düşük 4, en yüksek 7; Salı günü en düşük 3, en yüksek 5 derece; Çarşamba günü en düşük 0, en yüksek 7 derece; Perşembe günü ise en düşük 2 derece, en yüksek 5 derece; Cuma günü en düşük, 1 en yüksek 5 derece olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA KAR NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK? METEOROLOJİ UZMANI AÇIKLADI



İstanbul’da dün sabah ve akşam saatlerinde Çatalca ve Silivri civarında kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı İstanbul genelinde şiddetli şekilde etkisini göstermezken, kar yağışının devam edip etmeyeceği vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

İstanbulluları etkili olacak kar yağışı hakkında uyaran Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünde görevli hava tahmin uzmanı Bayram Doğan, "Dün sabah saatlerinde Çatalca ve Silivri taraflarında kar yağışı oldu. İstanbul’un genelinde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar beklentimiz var. Kar yağışı Salı günü olup, Çarşamba günü beklentimiz yok, parçalı çok bulutlu hava olacak. Perşembe günü ise İstanbul genelinde karla karışık yağmur beklentimiz var. Cuma gününden itibaren İstanbul’u terk ediyor. Çarşamba günü özellikle yerin ıslak olmasından dolayı sıcaklıkların 0'ın atına düşmesi nedeniyle buzlanma ve don olayı olabilir. Çarşamba günü için İstanbulluları buzlanma ve don olayına karşı uyarmakta fayda var.

"İSTANBUL'DA KIŞ DAHA BİTMEDİ"

Şu an itibariyle İstanbul genelinde ikinci kar yağışı oluyor. Kış bitmedi daha, mevsim normalleri civarında kar yağışının yaklaşmasını bekleriz.

İSTANBUL İÇİN VATANDAŞLARA BUZLANMA VE DON UYARISI

Çarşamba günü yerler ıslak olacağı için, özellikle gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı olabilir. Özellikle köprü ve viyadüklerde vatandaşların tedbirli olmasında fayda var" dedi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

MARMARA BÖLGESİ

Çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU 2°C, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu

EDİRNE HAVA DURUMU -3°C, 7°C

Çok bulutlu

KIRKLARELİ HAVA DURUMU -1°C, 5°C

Çok bulutlu

KOCAELİ HAVA DURUMU 3°C, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu

EGE BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İZMİR HAVA DURUMU 4°C, 9°C

Parçalı bulutlu


A.KARAHİSAR HAVA DURUMU -5°C, 0°C

Çok bulutlu, gece saatlerine kadar hafif kar yağışlı

DENİZLİ HAVA DURUMU 1°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu​

MANİSA HAVA DURUMU 2°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, Hatay ve Osmaniye çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ADANA HAVA DURUMU 3°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA HAVA DURUMU 7°C, 17°C

Parçalı bulutlu

HATAY HAVA DURUMU 3°C, 12°C

Çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı

ISPARTA HAVA DURUMU -4°C, 4°C

Çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA HAVA DURUMU -3°C, 3°C

Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasında Ankara'da çok bulutlu, gece saatlerine kadar hafif kar yağışlı bir hava bekleniyor.

ESKİŞEHİR HAVA DURUMU -2°C, 0°C

Çok bulutlu, gece saatlerine kadar hafif kar yağışlı

KONYA HAVA DURUMU -2°C, 1°C

Çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerine kadar hafif kar yağışlı

SİVAS HAVA DURUMU -4°C, 1°C

Çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde hafif kar yağışlı

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

BOLU HAVA DURUMU -3°C, 1°C

Çok bulutlu, kar yağışlı

DÜZCE HAVA DURUMU 2°C, 5°C

Çok bulutlu, kıyı kesimleri yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KASTAMONU HAVA DURUMU -2°C, 2°C

Çok bulutlu, kıyı kesimleri yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK HAVA DURUMU 3°C, 5°C

Çok bulutlu, yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerinde kar şeklinde olması beklenen yağışların; yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

TRABZON HAVA DURUMU 7°C, 8°C

Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasına göre Trabzon'da çok bulutlu, yağmurlu bir havanın olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

AMASYA HAVA DURUMU -1°C, 2°C

Çok bulutlu, hafif kar yağışlı

SAMSUN HAVA DURUMU 5°C, 7°C

Çok bulutlu, yağmurlu

TOKAT HAVA DURUMU -1°C, 2°C

Çok bulutlu, kar yağışlı

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasında Doğu Anadolu Bölgesi'nde çok bulutlu, Erzincan, Ardahan, Muş, Van, Hakkâri ve Şırnak çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM HAVA DURUMU -8°C, -5°C

Meteoroloji'nin tahminine göre Erzurum'da bugün çok bulutlu bir hava olması bekleniyor.

ERZİNCAN HAVA DURUMU -2°C, 1°C

Çok bulutlu, bu gece saatlerinde hafif kar yağışlı

MALATYA HAVA DURUMU -1°C, 7°C

Çok bulutlu

VAN HAVA DURUMU -8°C, 0°C

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Meteoroloji, Güneydoğu Anadolu Bölgesi için çok bulutlu, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceğini duyurdu. Yağışların; Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde yağmur ve sağanak, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar yağışı olması bekleniyor. Rüzgarın; Malatya ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

DİYARBAKIR HAVA DURUMU 2°C, 10°C

Çok bulutlu

GAZİANTEP HAVA DURUMU 1°C, 8°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SİİRT HAVA DURUMU 0°C, 8°C

Çok bulutlu

ŞANLIURFA HAVA DURUMU 5°C, 10°C

Çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde hafif yağmurlu

DENİZLERDE HAVA DURUMU

Yapılan son dakika açıklamasında Batı ve Orta Akdeniz’de fırtına, Ege’de ise fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; Rüzgâr: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa); Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga:1,0 ila 2,0m yer yer 2,5m, Görüş; İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu doğusu aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), yarın sabah saatlerinden itibaren 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan, Güney Ege’nin güneyi kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, yer yer 3,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, Batı Akdeniz’in doğusu ile İskenderun Körfezi sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), Doğu Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), batısı 5 ila 7 (40-60 km/sa), yarın sabah saatlerinden itibaren 8 (75 km/sa) kuvvetinde, Dalga; 1,5 ila 2,5m, orta ve batısı 3,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtınada zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

VAN'DA ZERNEK BARAJI BUZ TUTTU

Van'ın Gürpınar ilçesindeki Zernek Baraj Gölü'nün yüzeyi, geceleri sıfırın altında 20 dereceyi bulan soğuk hava nedeniyle buz tuttu.

Kafes balıkçılığının da yapıldığı baraj gölündeki kafesler ve tekneler, yaklaşık 20 santimetre kalınlığındaki buz kütlesine gömüldü.

VAN'DA DERECELER -20'Yİ GÖRDÜ

Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava, hayatı olumsuz etkiliyor. Kar nedeniyle 29 yerleşim yerinin yolunun kapalı olduğu Van’da, karla mücadele ekipleri yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kentte hava sıcaklığı geceleri sıfırın altında 20 dereceye kadar düşüyor.

SÖĞÜT-ESKİŞEHİR KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI, ARAÇLAR YOLDA MAHSUR KALDI

Bilecik’in bazı ilçelerinde yoğun yağan kar yağışı hayatı olumsuz yönden etkilerken, Söğüt-Eskişehir karayolu ulaşıma kapandı.

Bilecik’in Söğüt ilçe otogarından içindeki yolcuları ile Eskişehir’e hareket eden yolcu minibüsü, Yeşilyurt mevkinde yoğun kar yağışı yüzünden yolda kaldı. Yolda kalan minibüs ve diğer araçların yardımına Bilecik İl Özel İdaresine ait ekipler koştu.

DÜZCE'DE BEKLENEN KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Kış mevsiminde bir türlü yağmayan ve Düzcelilerin sabırsızlıkla beklediği kar, şehrin yüksek kesimlerine gece saatlerinde düştü.

Karın yağdığı bölgelerden olan Bahçeşehir’de sabah kar yağışına uyanan çocuklar, soluğu dışarıda aldı.

HAKKARİ'DE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 2 gün boyunca etkisini sürdüren kar yağışı ile birlikte başlatılan kar temizleme çalışmaları devam ediyor.


Yüksekova’da 2 gün boyunca etkisini sürdüren kar yağışının ardından belediye karla mücadele ekipleri ilçenin en işlek caddesi olan Cengiz Topel Caddesinde kar temizleme çalışması yürüttü.

KASTAMONU'DA FACİADAN DÖNÜLDÜ

Gelen son dakika bilgisine göre; İnebolu-İstanbul seferini yapan yolcu otobüsü Kastamonu’nun Küre ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle kontrolden çıktı.


Kar nedeniyle kayan yolcu otobüsü uçuruma yuvarlanmaktan bariyerler sayesine kurtuldu. Otobüs içinde bulunan yolcular korku dolu anlar yaşadı.

MANİSA'DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Manisa’nın Demirci ilçesinde sabah saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle ilçenin yüksek kesimleri beyaza büründü.

Demirci’de kar yağışı etkili oluyor. Fırtına ve tipi sebebiyle sürücüler zorluk çekerken, Demirci karayolları ekipleri de Demirci-Simav karayolunda kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

ÇORUM'DA 200 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Çorum’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 200 köy yolu ulaşıma kapandı.


Sabahın erken saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Çorum Belediyesi tarafından kent merkezinde, Karayolları ve İl Özel idaresi ekipleri tarafından da ilçe, köy ve şehirlerarası yollarda karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.