Bedelli Askerlikte Son Durum!

Bedelli Askerlikte Son Durum!

Kamuajans.com - CNN Türk'te gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Kaynak, bedelli askerliğe de değindi. Bedelli askerlik sorusunun sürekli sorulduğunu belirten Kaynak, Benim oğlum ve damadım da aynı soruyu soruyor" diyerek konunun gündemde olmadığını ifade etti.

Kamuajans.com - Bedelli askerlik için bir hazırlık olacak mı sorusuna Kaynak, "Türkiye'nin yurtiçinde ve yurtdışında çok önemli terör operasyonları yaparken bedelli askerliğin gündeme gelmesi mümkün değil" yanıtını verdi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AB'den mültecilere 677 milyon Euro yardım geldiğini de açıkladı. 

Bedelli askerlik konusuna ilişkin Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Şu anda bedelli askerlikle ilgili bir çalışmamız yok. Hele hele terörle çok yoğun mücadele edildiği, sınır ötesinde harekatın yapıldığı bir dönemde bedelli askerliği gündeme getirmeyi doğru bulmuyoruz. O noktada hükümetimizin bir çalışması yok." diye konuşmuştu.

Işık, "Türkiye terörle mücadele ediyor, ayrıca bölgemizde olağanüstü gelişmeler var. Böyle bir dönemde Türkiye'de bedelli askerliğin gündeme gelmesini doğrusu biz doğru bulmuyoruz ve hükümet olarak da böyle bir çalışmamız yok." ifadesini kullanmıştı.

Yapısal olarak değerlendirildiğinde, Türkiye'de bedelli askerliğin çok sık aralıklarla gündeme getirildiğine dikkati çeken Işık, burada yapılması gereken şeyin Türkiye'nin önümüzdeki süreçte savunma reform konseptini oluşturmak olduğunu kaydetmişti.

Türkiye'nin ne kadar askere ve birliğe ihtiyacı olduğunun tespit edilmesi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu asker sayısının net olarak ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Işık, "Bu asker sayısıyla mevcut askerlik yükümlülükleri arasında bağı kurup, eğer ihtiyaç fazlası varsa o zaman bedelli askerlik konusu gündeme gelir. İhtiyaç yoksa da bedelli askerlik konusu bir daha gündeme gelmez." diye konuşmuştu.


CNN Türk

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.