Başbakanlık 2018/4 Genelge

Başbakanlık 2018/4 Genelge

Kamuajans.com - Hizmetli Unvanlı Şehit ve Gazi Yakınları ile İlgili 2018/4 Sayılı Başbakanlık Genelgesi 20 Mart 2018 Tarihli ve 30366 Sayılı Resmî Gazete'de yayınlandı.

Başbakanlıktan:

Konu: Hizmetli Unvanlı Şehit ve Gazi Yakınları

GENELGE

2018/4

Malumları olduğu üzere terörle mücadelede canını ve kanunu feda ederek bu toprakları vatan yapan şehitlerimizin ve gazilerimizin yakınları, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun Ek 1'inci maddesi kapsamında kamu idarelerinde istihdam edilmekte olup, özellikle Hükümetlerimiz döneminde bir Devlet politikası olarak 3713 sayılı Kanundan doğan hak sahipliğinin kapsamının genişletilmesiyle birlikte daha fazla sayıda şehit yakını, gazi ve gazi yakınımız kamuda istihdam hakkına kavuşmuştur. Bu haktan yararlanarak kamu kurumlarımızda istihdam edilmeye başlanan şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en uygun çalışma koşullarının sağlanması Hükümet olarak her zaman gözettiğimiz önceliğimiz ve vefa borcumuzdur.

Bu çerçevede kamu idarelerince, öğrenim durumları sebebiyle mevzuat gereği hizmetli kadrolarına atanmış şehit ve gazi yakınlarının büro hizmetlerinde görevlendirilmesi hususuna azami özen gösterilecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim. 

Binali YILDIRIM

Başbakan 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.