Başbakan'dan Flaş OHAL Açıklaması

Başbakan'dan Flaş OHAL Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde medya temsilcileriyle bir araya geldi.Başbakan Yıldırım, OHAL'in 3 ay daha uzatılması için MGK'ya teklif götüreceklerin söyledi.

Toplantıda konuşulan konuları NTV Ankara Haber Müdürü Uğur Şevkat, canlı yayında anlattı.

Olağanüstü hal uygulamasının ayın 19'unda dolduğunu hatırlatan Yıldırım, "Prensip olarak bizim hükümet olarak kararımız, MGK'ya uzatılması yönünde teklif götürmek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi sanığı eski astsubay Gökhan Güçlü'nün "kahraman" anlamına gelen İngilizce "hero" yazılı tişörtle duruşmaya gelmesine değinen Yıldırım, şunları söyledi:

"Bu, bir anlamıyla suçun itirafıdır, bir anlamıyla meydan okumadır. Neresinden bakarsanız bakın bu, sadece müşteki olanların değil milletin tamamının öfkesini kabartan bir tutumdur. Bunun özellikle yapıldığı kanaatindeyim. Maalesef yine o akıl, yeni bir arayış içerisinde, bu davaları tartışılır hale getirmek ve bu şekilde bu canileri kurtarabilmeyi ümit etmektedir. O bakımdan Adalet Bakanı'na gerekli talimatı verdim, bütün detaylarıyla konu araştırılacak ve bunun failleri ortaya çıkarılacaktır."

Toplantıda tepki çeken 15 Temmuz afişleri de gündeme geldi. Konuyla ilgili "Burada kimsenin rahatsız olacağı bir şey yok" diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bizim ilk günden dediğimiz şey bellidir, 'asker kılığına girmiş teröristler', bunlar Türk Silahlı Kuvvetlerini temsil etmiyor, bunlar Türk Silahlı Kuvvetlerinin, askerin tankını, topunu, helikopterini, uçağını çalan ve bunlarla millete bombalar, mermiler yağdıran, akıllarını kiraya vermiş katillerdir. Bu kadar basit. Onun için alınganlık göstermeye gerek yok. Bu, kaldı ki çok belirli, emekli olmuş TSK mensuplarının, küçük bir grubun köpürtmeye çalıştığı bir konudur. Burada hiçbir zaman TSK falan, kimseyi hedef alma düşüncesi yoktur. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.