Bakan Eroğlu'ndan Ramazan Ayı İçin Hava Durumu Açıklaması

Bakan Eroğlu'ndan Ramazan Ayı İçin Hava Durumu Açıklaması

Kamuajans.com - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ramazan ayında beklenen hava durumuna ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ilk günlerde hava sıcaklıklarının Türkiye genelinde mevsim normallerinin altında olmasını beklediklerini, ramazanın ikinci yarısında ise uzun vadeli verilere göre hava sıcaklıklarının ülke genelinde artacağı ve mevsim normallerinin üzerine çıkacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Kamuajans.com - Ramazanın ilk haftasına ilişkin tahminleri aktaran Eroğlu, "Serin ve yağışlı sistemin etkisine giren yurdumuzda, hafta sonu yurdun büyük bölümünde görülecek yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının tekrar azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Serin ve yağışlı havanın ramazan ayının ilk haftası boyunca yurdun büyük bir bölümünde etkili olması, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının Türkiye genelinde mevsim normallerinin 2-5 derece altında seyretmesi öngörülüyor. Önümüzdeki hafta sonu yurdumuzda serin ve yağışlı havanın etkisini kaybedeceği, yağışların kesileceği, hava sıcaklığının artacağı, önce mevsim normalleri civarına, ardından yükselmeye devam ederek ramazan ayının 2. haftası ortalarında mevsim normallerinin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor." dedi.

Uzun vadeli aylık tahminlere göre, mevsim normallerinin üzerine çıkacak hava sıcaklıklarının, ramazan ayının 2. yarısında da yurt genelinde etkili olmaya devam edeceğini bildiren Eroğlu, ramazan ayının bütün İslam alemi ve insanlık için birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesine vesile olmasını diledi.

Melike Kınacı 

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.