Aşırı Sıcaklarda Alınması Gereken Önlemler

Aşırı Sıcaklarda Alınması Gereken Önlemler

Sıcaktan Korunma - Yaz mevsiminin içerisinde bulunduğumuz bu günlerde çöl sıcakları dediğimiz seviyeyi gösteriyor göstergeler sıcaklığın yanında nem oranınında yüzde 90'larda seyretmesi bu sıcaklığında şiddetlenmesine neden oluyor. Sıcaklardan korunmanın yollarını sizler için araştırdık.

Ağustos sıcakları her geçen gün artıyor. İstanbulun 40 dereceleri gördüğü bugünlerde herkes güneşin kavurucu sıcağından korunmanın yollarını arıyor. Nem oranının yükselmesiyle bunaltıcı seviyelere çıkan sıcaklık seviyesi insanoğlunu özellikle çocuk ve yaşlıları ölüme sürükleyebilecek seviyelere yükseldi. Bu durum karşısında çözüm arayanların deneyip başarılı olduğu çözümleri sizlere sunuyoruz.

Sağlıklı bir uyku için ortamın serin olması önemlidir. Çok güneş alan bir mekanda uyunacak ise gün içinde perdeler kapalı olmalıdır.

Yatmadan önce ortam mutlaka havalandırılmalıdır.

Sıcağa karşı yüksek oranda hassasiyeti olan kişiler klima ve vantilatörün serinletici etkisinden faydalanabilirler. Ancak uyurken klimanın da uyku modunda olması, doğrudan bu havaya maruz kalınmaması önemlidir.

Vücudu tam destekleyen ergonomik yataklarda yatılması gerekir.

Çarşaf, yastık kılıfı ve pikelerin pamuklu kumaşlardan seçilmesi önemlidir. Sentetik takımlar terlemeyi artıracağı için önerilmemektedir.

Akşam yemeklerinde ağır, yağlı, acılı ve baharatlı yemekler tercih edilmemeli, hafif gıdalar seçilmelidir. Yatmadan 3-4 saat önce yeme içme sonlandırılmalı, gece atıştırmalarından uzak durulmalıdır.

Akşam saatlerinde ağır egzersizden kaçınılmalıdır.

Daha sık tuvalete kalkma ihtiyacı uykuyu bölecektir. Sıvı tüketimine çok dikkat edilmelidir.

Çayda bulunan teofilin maddesi uyku bozukluklarına yol açabilmekte, kahve de kafein içeriği ile uykunun kaçmasına neden olabilmektedir. Dolayısı ile çay, kahve, alkol ve sigara kullanımı da uyku kalitesini bozması nedeniyle önerilmemektedir

Elektronik cihazların yatılacak ortamdan uzak tutulması gerekir. Odada kesinlikle televizyon olmamalı, cep telefonları yatağın başucunda bulundurulmamalı, mümkünse gece kapatılmalıdır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.