Aşılarda Yeni Düzenleme

Aşılarda Yeni Düzenleme

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''beş sene zarfında bütün aşıları yerli hale getirmeye çalışacağız. Aşılar artık toplu yapılmayacak. Takip için de sağlık kartı geliştiriyoruz.'' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''çocuğuna aşı yaptırmayı reddedenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Sağlık Bakanlığı, her ne kadar aşıların güvenli ve faydalı olduğunu ispatlamaya çalışsa da aileler buna karşı direnç gösteriyor. Bu direnci kırmak isteyen Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlı ile ortak bir çalışma başlatıyor.'' dedi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''aşı reddinin sebebi; aşıların ithal olması ve içeriği ile ilgili endişeler. Bu sebeple önümüzdeki beş senelik süreçte bütün aşıları yerli hale getirmeye çalışacağız. Ağustosta yerli difteri ve tetanos aşısını ruhsatlandırmış olacağız. Yeni dönemde aşıları toplu değil, tekli olabilecek şekilde uygun ortamda uygulayacağız. Ayrıca okul çağı döneminde bir sağlık kartı geliştiriyoruz. Böylelikle aşıların takibini dijital ortamda yapacağız.'' dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.