Ankara'da İki Canlı Bomba Operasyonda Kendini Patlattı

Ankara'da İki Canlı Bomba Operasyonda Kendini Patlattı

KamuAjans.Com- Ankara'da, bombalı araçla eylem hazırlığındaki 2 terörist, polisin düzenlediği operasyonda ölü ele geçirildi.

Haymana yolunun 9. kilometresindeki özel bir at çiftliğinde sıkıştırılan teröristler, polisin "teslim ol" çağrısı üzerine araçtaki bombayı patlatarak intihar etti.

Ankara Valisi Ercan Topaca ve Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, olay yerine gelerek ekiplerden bilgi aldı. Ankara Valisi Ercan Topaca ve Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, olay yerine gelerek ekiplerden bilgi aldı.

-PKK bağlantısı ihtimali yüksek -

Ankara Valisi Ercan Topaca, olay yerinde yaptığı açıklamada, "PKK bağlantısı ihtimali yüksek gibi görünüyor. Erkek şahsın kimliği belli, bayanın kimliği belli olmadığı için netleştiremiyoruz. Örgütler biliyorsunuz çok iç içe son dönemde. Kullanılan materyaller, yapım şekli, planlanma şekli itibarıyla biraz PKK'yı işaret ediyor." dedi.

-İhbar Diyarbakır'dan yapıldı -

Vali Topaca, operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

"Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslardı. Bu bölgeden bir vatandaşın dün yaptığı ihbar üzerine dün akşamdan itibaren bölge üzerinde yoğunlaşıldı. Yapılan incelemede bazı şahısların olduğu anlaşıldı. Sabaha karşı bu mahalle gelinerek kendilerine teslim olmaları yönünde arkadaşlarımızın ikazları oldu. Olumlu cevap vermediler. Bir süre geçtikten sonra, daha biz müdahale etmeden kendilerini patlattılar."

-Araca Türk bayrağı asmışlar -

Topaca, teröristlerle ilgili de şu bilgileri verdi:

"Bingöl doğumlu Harun Arslan isimli bir şahsın kimliği mevcut. Tahrip olmamış şekilde nüfus cüzdanı elimizde. Epey bir zamandır ortalıkta olmadığı, görülmediği yönünde bir ihbar vardı. Bir bayan olduğunu da düşünüyoruz ancak onun kimliği henüz tespit edilebilmiş değil. Arkadaşlarımızın şüphelendiği üçüncü bir kişiyi de tespit etmeye çalışıyoruz. Otomobili de bu saldırıda kullanacaklardı, bu şahıs son bir iki gün içinde satın almış. İlginç olan bir husus da, araca Türk bayrağı asmışlar."

Muhabir: Alp Ertunga Karaca

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.