Af Gündemimizde Yok

Af Gündemimizde Yok

Kamuajans.Com – Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Hükümetimizin gündeminde herhangi bir şekilde af bulunmamaktadır. CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Gül: "(Çiftlik Bank) Çok titiz bir şekilde soruşturmalar yapılmakta. Bu konuda mağdur olan kişilerin hukuki güvenceleri, hakları nasıl elde edilmesi gerekiyorsa bunun için her türlü çalışma yapılıyor ama öncelikle bizim çok uyanık olmamız lazım, çok titiz olmamız lazım." şeklinde konuştu.

Af konusuna da değinen Bakan Gül, herhangi bir affın gündemlerinde bulunmadığını söyledi.

"MAHKEMELER TOLERANS GÖSTERMEMELİ"

Cinsel istismar yasası ile ilgili konuşan Gül, "Kadına şiddet ve cinsel istismar konularında mahkemelerde tolerans gösterilmesin istiyoruz. Kanunlarda değil uygulamalarda eksiklikler var. Savcı ve hakimler gerekli incelemeleri yapıyor. İlla olay her şikayet edildi diye yaşanmış değildir. Yargıya güvenelim, yanlış karar verirse de bir üst mahkeme düzeltir. Ama tolerans gösterilmesin. Sadece ceza kanunlarını artırmak değil, bilinçli birey ile çözebiliriz. Kravat taktı indirim, böyle bir şey yok. Böyle bir yaklaşım doğru değil. Kanunda da bu yazmaz. Yargıda milyonlarca dosya var. Sizin de, benim de eleştirdiğim kararlar var. Ancak ben hukuka güveniyorum. Bu konu da asla denetimsiz bırakılmayacak. Farkındalık yaratmak için çalışıyoruz." dedi.

"MAĞDURU, MAĞDUR ETMEMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Evliliğe zorlanan çocuklarla ilgili konuya değinen Gül, "İdari ve hukuki çalışmalar yapılıyor. Bu konuda tolerans gösterilmiyor. Taviz verilmeden üzerine gidiyoruz. Bu konularda hükümet olarak mağduru, bir daha mağdur etmemek için çalışıyoruz. Kanunda gerekli düzenlemeyi yapacağız." ifadelerini kullandı.

"YARGILANAN HERKES SUÇLUDUR DİYEMEYİZ"

FETÖ'den tutuklananlara ilişkin açıklamalar yapan Gül, " FETÖ'nün silahlı bir terör örgütü olduğu, devleti ele geçirmeye çalışan bir terör örgütü olduğu kararı verildi. Yargının bakış açısı böyledir. 2 konuda yargılamalar devam ediliyor. 1- darbeciler. 2 darbecilere destek verenler. Adam ben bunu yapmadım diyor ama, ben dahil bunu bilemeyiz. Mahkemeler, beraat etmesi gerekene beraat veriyor. Tutuklanması gerekeni tutukluyor. Yanlış karar olursa zaten savcılar itiraz ediyor. Bu suçlardan yargılanan herkes suçludur diyemeyiz. Mesela bazı erler, öğrenciler olaya karışmadığı için beraat etti. Olaya karışmadıysa beraat ediyorlar. Bir vatandaşımızı şehit ettiyse rütbesi, ünvanı ne olursa olsun cezasını alıyor." şeklinde konuştu.

"FETÖ KONUSUNDA REHAVETE KAPILMAMALIYIZ"

En kritik noktalarda hala FETÖ'cülerin olduğuna dair endişeler olduğuna dair soruyu yanıtlayan Gül, "FETÖ ile mücadele konusunda her şey bitti, hepsini deşifre ettik gibi bir rahatlık asla olmamalı. Hala yargıya sızmaya çalışıyorlar. Yargı sınavına çalışan bir grup kişi yakalandı. Ancak yargılanacaklar, şimdiden bir şey demek doğru değil. Rehavete kapılmayacağız, kripto bir yapı. Hukuk içinde mücadeleyi sürdüreceğiz. Hükümet her türlü tedbiri alacaktır." ifadelerini kullandı.

"FETÖ KONUSUNA HUKUKİ DEĞİL, SİYASİ BAKIYORLAR"

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi ile ilgili konuşan Gül, "Ben hukuk adına, terörle mücadele konusunda uluslararası hukuk göz önüne alınacaksa umutluyum. Meseleye hukuki değil de siyasi bakılıyor. Terörü koruyan devlet konumu ortaya çıkacaktır. Bir devlet adına en istenmeyecek şeydir. Uluslararası iadelerde bana bunu ispat edin diye bir şey yoktur. İstenen kişiyi alacak, yargılayacaksınız, ondan sonra karar vereceksiniz. Şüphe yeterli. Yüzlerce şüphe, itiraf söz konusu. Bu konuda hukukumuz, sözleşmelerimiz gereği iadeyi bekliyoruz. " dedi.

Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.