ABD'nin Sözde Barış Planı Kabul Edilemez!

ABD'nin Sözde Barış Planı Kabul Edilemez!

ABD Başkanı Trump’ın Beyaz Saray da, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Umman Büyükelçileri’nin katılımıyla açıkladığı Ortadoğu barış planının skandal olduğunu belirten Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Ortadoğu barış planının tek taraflı olarak uygulanamayacağını, taraflardan birinin olmadan barış planı yapılamayacağını, bu planın barış değil, Kudüs’ü İsrail’e teslim etme planı olduğunu söyleyerek basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında, Beyaz Saray’daki toplantıya katılan BAE, Bahreyn ve Umman Büyükelçileri’nin Filistin davasını sattıklarını, İslam dini için büyük önemi ve anlamı bulunan Kudüs’ün Yahudilerin başkenti yapılmasına sessiz kalarak efendilerine boyun eğen bu devletlerin kimlere hizmet ettiğinin de ortaya çıktığını belirterek “Öncelikle ABD’yi şiddetle kınıyoruz! ABD Başkanı Trump Yahudi hizmetkârıdır! Başkanlığı kazandığı tarihten itibaren İslam dinine karşı büyük bir mücadele başlatmıştır. İslam devletlerini kendi içinde parçalayarak Yahudi çıkarlarına hizmet ettirmektedir. Ortadoğu’da DAEŞ terör örgütünü Müslümanların başına bela etmiş, PKK ve uzantısı olan terör örgütlerini para, araç ve gereçle finanse ederek gerek Türkiye’de, gerek Ortadoğu’da barış yerine savaşı hakim kılarak Müslümanlara kan, gözyaşı, acı ve zulmü reva görmüştür. 

Hatırlanacağı gibi Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya Müslümanların girişini yasaklayan İsrail, Filistinli Müslümanlara alçakça saldırarak yaralamış, gözaltı ve hapis gibi müeyyide uygulamıştı. Yine Trump’ın ilk icraatlarından biri, ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması kararı olmuştu. İsrail, Kudüs’ü yerleşime açarak Yahudilerin buraya yerleşmesini sağlamış ve Filistin’i yok sayan tavrı ile Müslümanların tepkilerine neden olmuştu. Beyaz Saray’da tek taraflı skandal barış planı açıklaması Kudüs’ün tamamen İsrail’e verilme projesidir ve Müslümanları tahrik eden sinsi bir plandır. Ortadoğu’da gerçekten barış için çözüm arayışında olsalar barışın muhatabı olan Filistin sözcüleri bu plana dahil edilirdi. ABD’nin bugüne kadar uyguladığı Ortadoğu stratejisi dikkate alındığında sözde barış planı açıklamasının gayriciddi olduğu, altından yine bir Çapanoğlu çıkacağı açık ve net olarak ortadadır. Kaldı ki bu planın altındaki niyeti biliyoruz. Bu plan ile Filistin davasını tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyorlar. Diğer önemli bir husus ise, ABD, İsrail’in işgal ederek yerleşime açtığı Kudüs’teki yerleşim yerlerini meşrulaştırmak istiyor. 

Sözde barış planı toplantısına katılmak suretiyle ABD ve İsrail’in bu gizli planlarına ortak olarak meşrulaştırmaya çalışan BAE, Bahreyn ve Umman gibi İslam devletlerini şiddetle kınıyoruz! Bu üç devlet özellikle İslam’a, sonra da Filistin davasına ihanet etmişlerdir. Ancak bu plana Türkiye onay vermedikçe uygulanamaz. Filistin’e ve Müslümanlara yönelik bu ihanet çemberinde yer alan devletler gün gelecek bunun hesabını vereceklerdir. Filistin davası gelip geçici bir dava değildir. Kudüs bu planın içinde eritilmeye ve İsrail’e teslim edilmeye çalışılmaktadır. Bu plan bölge de savaşın yeniden çıkmasına ve bölgenin istikrarsızlığına neden olacaktır. Muhatap ülkenin kararı olmadan tek taraflı barış planı açıklaması geçersizdir ve yok hükmündedir. İslam’a hakaret olarak değerlendirilmesi gereken bu plan ABD’nin ve İsrail’in kursağında kalacaktır!” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.