65 Yaş Üstü Vatandaşlara Yasaklar Ne Zaman Kalkacak?

65 Yaş Üstü Vatandaşlara Yasaklar Ne Zaman Kalkacak?

Kamuajans.com – Uzun süredir evlerinde kapalı kalan 65 yaş ve üzeri vatandaşlara geçtiğimiz günlerde memleketlerine gitmeleri için izin verilmişti. İlk müjdeyi böyle alan 65 yaş ve üzeri vatandaşlara izinlerin tamamen kalkacağı tarih belli olmaya başladı.

Koronavirüs pandemisiyle mücadelesinden en çok etkilenen kesim olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar mücadele kapsamında 3 aya yakın süredir evlerinden çıkmaları yasaklanmıştı. Kademeli olarak yasakları gevşetilen 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ilk olarak haftanın 1 günü sokağa çıkmaları sağlanmış geçtiğimiz günlerde de memleketlerine gitmelerine izin verilmişti.

Memleketlerine gönderilen 65 yaş ve üzeri vatandaşlar köylerine gitmelerine rağmen haftada 1 gün sokağa çıkma yasağına devam ediliyor. Normalleşme süreci kapsamında önümüzdeki haftalarda yeni adımların atılması bekleniyor.

Karar vaka sayılarındaki artış ya da azalmaya göre verilecek. Seyahat kısıtlamalarının kalkmasının ardından vaka artışı olup olmayacağı gözlendikten sonra Haziran ortasında 65 yaş ve üzeri için uygulanan kısıtlamaların tamamen kalkması gündeme gelecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.