4 Günlük Sokağa Çıkma Yasağında Marketler Açık Olacak Mı?

4 Günlük Sokağa Çıkma Yasağında Marketler Açık Olacak Mı?

KamuAjans.Com –Koronavirüs pandemisiyle mücadele ettiğimiz bu dönemde hükümet virüsün yayılımını durdurmak için tedbirler almaya devam ediyor. Virüsün ilk görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren aşamalı olarak tedbirler arttırılıyor.

Koronavirüs pandemisiyle mücadelede diğer ülkelere oranla işi daha sıkı tutan ülkemizde vaka sayısı her geçen gün artasada bu vakaların çoğunun yurtdışından getirilen vatandaşlar olduğu bilinmektedir.

Aşama aşama alınan tedbir kararlarına yenileri eklenmeye devam ediyor. Son olarak yarın kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde sokağa çıkma yasağı tedbirleri daha sıkı hale getirildi. Resmi tatil münasebetiyle 4 gün sokağa çıkma yasağı 30 büyükşehirde ve Zonguldak ilinde hayata geçirildi.

4 gün sürecek sokağa çıkma yasağında halkın mağduriyet yaşamaması için daha önce alınan kararla ekmek fırınları ve su satan firmaların açık kalması serbestken bunlara marketlerde eklendi. Yasağın ilk 2 gününde marketler sayılı saatlerde olsada açık olacak.

İçişleri Bakanlığınca, 81 il valiliğine, 23, 24, 25 ve 26 Nisan'da uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili genelge gönderildi. Genelgeye göre daha önceki kısıtlamalardan farklı olarak marketler ve bakkallar sokağa çıkma yasağının ilk 2 günü belirli saatlerde açık olacak ancak hafta sonuna denk gelen 25 Nisan Cumartesi ve 26 Nisan Pazar günleri marketler ve bakkallar kapalı olacak.



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.