3.Köprünün Adı Değişecek Mi?

3.Köprünün Adı Değişecek Mi?

KamuAjans.Com-Hükümetin aldığı karar doğrultusunda darbenin başladığı yer olan boğazici köprüsünün adı değiştirilmesi yönünde karar verilmişti.Bu karar sonrası diğer köprülerinde adlarının değiştirilecek mi? Soruları sorulmaya başladı.Son olarak 3.köprünün ismi değiştirileceği haberlerine yanıt ulaştırma bakanından geldi.

 Ulaştırma Bakanı yaptığı açıklamada Türkiye'nin değeri olan insanların önemli yapılarda isimlerinin yaşatıldığını belirterek yapılan uygulamanın sadece boğaziçi köprüsüne özel uygulama olduğunu 3.köprünün isminin değişmeyeceğini belirtti.

Önemli olanın Türkiye'nin değerlerini yaşatmak kardeşliği pekiştirme olduğunu açıklayan ulaştırma bakanı bu haberlerin söylentiden olduğunu açıkladı.Yavuz Sultan Selim'in bu ülkenin değeri olduğunu ve köprünün isminin değişmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Ulaştırma Bakan'ın Açıklaması;

"Sayın Başbakanımız da Cumhurbaşkanımız da onu açıkladılar. Sonuçta Yavuz Sultan Selim geçmişimizde önemli bir değerimiz. İnsanlar farklı algılar oluşturmak isteseler de nasıl ki Hacı Bektaş-ı Veli bir değerimizse Yavuz Sultan Selim de değerimiz. Buna hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz ayrışmanın tam tersine gerçek değerlerimizi bugünlere taşıyarak kardeşliği pekiştirmenin peşindeyiz"


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.