2020 Yılı Üçaylar  Ve Regaib Kandili

2020 Yılı Üçaylar Ve Regaib Kandili

Bizleri, rahmet, bereket, mağfiret mevsimi üç aylara yeniden ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz Hamd'ü senalar olsun.25 Şubat Salı günü itibariyle Üç aylar olarak bilinen ve üç ayların ilki olan Recep ayına girmiş olacağız. Rabbimize olan rağbetimizi O’na verdiğimiz kulluk sözümüzü sadakatimizi bir kez daha yenileyeceğiz inşallah ..

Her emrinde biz kulları için sayısız yararlar bulunan yüce Rabbimiz belli gün , gece ve ayları emrine uymamıza ve rızasına ermemize vesile kılmıştır. Perşembeyi/ Cuma'ya bağlayan gece de REGAİB Kandilini, İdrak edeceğiz.

Armağanlar ikramlar ve değerli hediyeler anlamına gelen REGAİB kandili üç aylar içinde idrak edeceğimiz ilk kandil olması sebebiyle büyük önem arz etmektedir.

Karanlık geceleri nurlandırdığı gibi karanlık kalpleri de nurlandıran, rahmet ve bereketin yeryüzüne yağmurlar gibi indiği Üç ayları ve Regaibi idrak etmenin sevincini mutluluğunu hep birlikte yine yaşayacağız.. Üç aylar ve kandil gecelerimiz hayatımızdaki noksanlıkların telafi edilebileceği eşsiz zamanlardır.Üç ayların ilki olan Recep ayına girildiğinde Allah’ın Resulü bu aylara kavuşmanın sevincini şöyle dile getirmiştir: "Allah’ım Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur" diye duada bulunmuştur.

Gökleri ve yerleri yarattığı günde Allah’ın yazısına göre Allah katında ayların sayısı on iki olup bunlardan dördü haram aylardır.o aylar içinde kendinize zulmetmeyin(Tövbe Süresi:36) buyuran Rabbimiz de haram aylardan olan Recep ayının faziletine dikkatlerimizi çekmektedir.

Böyle feyizli ve bereketli gecelerde dünya işleri ile yorulan ruhlar ancak yaratana yönelerek onda af ve bağışlanma dileyerek dinlenme imkanı bulur. Bu gece Allah’a yönelen yüzler ebediyen aklanacağı, Allah’a yaklaşan kalplerin paklanacağı ibadet gecesidir Yapılacak ibadetler, alınacak manevi haz ve kararlar bizim on bir ayın sultanı Ramazan ayına daha canlı ve hazırlıklı girmemize vesile olacaktır.

Kandil gecelerine özel bir ibadet şekli yoktur. Ancak gecenin ihyası için de gündüzünü oruçlu geçirmek, anne ve babalarımızın ellerini öpüp hayır dualarını almak,Kur’an'ı Kerim okumak , kaza namazları kılmak tövbe etmek , salat ve selam getirmek , hasta ziyaretlerinde bulunmak,çocukları ve yetimleri sevindirmek gecenin ihyası adına güzel davranışlardır.

Ayrıca bu gecelerde bütün hal ve hareketlerimizi düzenleyecek prensip kararları alalım. Kendimizi ailemizi,insanlığı,kötü alışkanlıklar dan kurtaracak adımlar atalım.Dünyanın çeşitli yerleride özellikle İDLİP de acı ve sıkıntı çeken kardeşlerimizin sıkıntılarının sona ermesi için ,dünyanın sulh ve barışı , insanlığın hidayeti için , Rabbimize yalvaralım.Her zamankinden daha çok beraberliğe kardeşliğe ,dayanışmaya ihtiyacımızın olduğunu fırsat bilerek birbirimize kenetlenelim.

Üzülerek ifade edelim ki, üç ayların başlangıcı içinde bulunduğumuz günlerde dünyanın pek çok yeri, sıkıntı ve buhranlarla çalkalanmaktadır. Özellikle İslam dünyasında yaşanan şiddet ve çatışmalar, müminlerin manevi mevsime yine acı ve hüzünle girmesine neden olmaktadır.

İslam beldelerinde ezilen üzülen horlanan işkence gören açlık kıtlık ve sefalet çeken ızdırapları dünyaca sadece izlenen acıları ise taa yüreklerimizi sızlatan Gazzedeki, Filistindeki Suriyedeki İdlip de, Irak'da ki, Yemen deki Mısır'da ki Doğu Türkistan'daki,Azerbaycan'daki ve diğer İslam beldelerindeki Mazlumlara mağdurlara mahrumlara dindaşlarımıza soydaşlarımıza kardeşlerimize öncelikle dua edelim.

Cenet vatanımızın bizlere ebedi yurt kalması için hayatlarını feda eden ,, canlarıyla aziz vatanımıza siper olan Kanlarıyla vatanımızın tapusunu yazan ,ve hain teröre kurban giden aziz şehitlerimizi duadan unutmayalım.

Kahraman güvenlik güçlerimizin daima ve her zaman ve her yerde başarılı ve Muaffak olması için,,, içinde bulunduğumuz sıkıntılardan da milletimizi ve memleketimizi biran önce kurtarması için Rabbimize duada bulunalım.

Gelin, kutlu zaman dilimleri olan üç ayları fırsat bilelim Gelin dünyada adımlarımızı, sevgiye, dostluğa ve kardeşliğe doğru atalım. Başta ailelerimiz olmak üzere, mahallelerimizde, beldelerimizde ve ülkemizin her köşesinde muhabbetle birliğimizi ve dirliğimizi pekiştirelim.

Diyanet-Sen Mersin Şubesi olarak camiamızın, Mersinli kardeşlerimizin, tüm ülke insanımızın İdrak edeceği üç ayları ve Regaib kandilini tebrik eder başta ülkemize ,İslam alemine hayırlar ve güzellikler getirmesini , İslam aleminin birliğine ,insanlığın barış ve hidayetine vesile olmasını Cenabı Hak’tan temenni ve niyaz ederim. 22/02/2020

Ahmet GÖRGÜLÜ

Şb Bşk.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.