15 Temmuz’u Unutmayacağız

15 Temmuz’u Unutmayacağız

Kamuajans.Com – 15 Temmuz hain kalkışmasının 2. Yıldönümü yaklaşırken Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt bir açıklama yaparak, 15 Temmuz’u unutmayacaklarını söyledi.

Hasan Türüt, yaptığı yazılı açıklama da şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz hain kalkışması ile bu millete ekonomik, siyasi ve kültürel olarak büyük bir buhran yaşatan FETÖ terör örgütü, aynı zaman da bu milletin maneviyatıyla oynamış ve büyük bir hayal kırıklığı yaşatmıştır. Milletçe karşı koyarak geri püskürttüğümüz emperyalizmin oyuncağının kollarını ve kanatlarını budayarak hareket edemez hâle getirdik. Çok şükür millet olarak birlik ve beraberliğimiz devam ediyor ve FETÖ gibi maneviyat istismarcılarına karşı bundan sonra daha da uyanık olacağız.

Başkanlığımızca, hain kalkışmanın 2. yıldönümünde bütün teşkilatlarımız da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" nedeniyle programlar düzenlenmesi için genelge yayınlanmıştır. Biz de bu genelge doğrultusunda bu hain kalkışmanın unutturulmaması için çalışacağız. Şehitlerimiz için Kur’an okuma kampanyası ile başlatılan çalışmalara Diyanet Bir-Sen olarak bütün üyelerimizle gerek işyerlerimiz de gerekse saha da destek vereceğiz. Sala okuyarak, o gece yeniden uyanışa geçen milli birlik ruhumuzu canlandıracağız ve çocuklarımıza 15 Temmuz gecesinin anlam ve önemini anlatacağız, öğreteceğiz.

Milletimizin bir daha böyle olaylar yaşamaması için Başkanlığımızca tespit edilen iller de düzenlenecek olan "Dini İstismar Eden Terör Örgütleri ile Mücadele Semineri" ve "15 Temmuz ve Din Güvenliğimiz" konulu seminerlerine katılarak halkımızın aydınlanması için çalışacağız.

Diyanet Bir-Sen olarak inancımız şudur ki; eğitime önem verilmeli ve ciddi adımlar atılmalıdır. Özellikle çocuklarımızın terör örgütlerinin tuzağına daha kolay düştüğünü dikkate alarak din eğitiminin istismarı önleyecek düzeyde verilmesi gerektiğinin altını çizmek istiyorum.

15 Temmuz hain kalkışması özellikle din eğitimi konusunda eksikliğimizi ortaya koymuştur. Yarım asra yakındır Müslümanları kandırarak zenginleşen FETÖ terör örgütü ve peşinde asker olanların düştüğü içler acısı durum eğitimin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Aynı zaman da din eğitimindeki denetim eksikliği de gün yüzüne çıkmış ve bu konu da ciddi zafiyet bulunduğunu göstermiştir. Devletin bu konular da gerekli adımları atacağına olan inancımız tamdır. Sivil toplum kuruluşu olarak bu konular da devletimizin yapacağı her türlü çalışmayı destekliyoruz.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.