'15 Temmuz Şehitleri' İçin Marş Bestelediler

'15 Temmuz Şehitleri' İçin Marş Bestelediler

Sakarya'da yaşayan öğretmenler Yusuf Dülger ile Ali Osman Aydın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine olan tepkilerini, 15 Temmuz gecesi şehit olan vatandaşların anısına yazdıkları şiiri besteleterek dile getirdi.

SAKARYA (AA) - Sakarya'da yaşayan öğretmenler Yusuf Dülger ile Ali Osman Aydın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olarak "kahramanlık destanı" yazan vatandaşlar ve demokrasi nöbetlerinden esinlenerek kaleme aldıkları sözleri, besteleyerek marş haline getirdi.

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Korosu Şefliği görevini de yürüten Dülger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin ardından duygu ve hislerinin, söz ve melodilere yansıdığını söyledi.

Demokrasi nöbetlerine katıldığı öğretmen arkadaşı Aydın'a, sabah ezanına kadar yatmayacağını ve söz ya da müzik yazacağını söylediğini aktaran Dülger, "Hocam da karaladığı bir şiiri gösterdi. Şiirde yaptığım oynamayla, marşın ilk melodisini Sakarya Demokrasi Meydanı'nda zihnimde canlandırdım ve hakikaten o ilk melodiyle kaldı." diye konuştu.

"Siparişle olan şeyler değildir bunlar"

Dülger, çalışmayı marş formatına soktuktan sonra stüdyoya taşıdıklarını belirterek, "Temmuz'un 15'i şehitler ölmez, bu millet liderinin sözünden dönmez. Türkiyem haini asla affetmez, düğün niyetine biz ölüme gideriz.' sözlerden bazıları. Gerçekten insanlar o gün vatan, millet ve bayrak sevdası için düğün niyetiyle ölüme koştular. Şehadetin ne demek olduğunu bilen bir milletiz, Allah bir daha böyle olayı milletimize yaşatmasın. Bize de anlamlı sözleri anlamlı besteyle ruh verme, milletimize hediye etme imkanı düştü." şeklinde konuştu.

Sanat camiasından darbe girişimiyle alakalı projeler ortaya koyulduğunu, besteler yapıldığını dile getiren Dülger, "Biz de marşımızda, halk müziğinden etkilendik ve gerekirse sahnede kültürel dans sergilenebilecek bir durum arz etsin diye Kafkas ritmlerini kullandık. Herhalde isabetli de oldu diye düşünüyorum." dedi.

Dülger, söz ve müziği bestelerken tarihin süzgecinde yolculuk yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale ruhunu düşünmek gerekiyor. Siparişle olan şeyler değildir bunlar veya bir maddi beklenti içerisine de girmezsiniz. Korkmayan bir milletin evlatlarıyız. O duygular bende çok yoğundu. Hep onları düşünerek ifade ettim. Bu duyguları düşünerek kaleme aldığımız bir marş. Yoğun bir duygusallık yaşadık." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.