TSK'da Bordo Bereli Nasıl Olunur? TSK Bordo Bereli Olma Şart, Koşulları? Bordo Bereli Maaşı 2021!

TSK'da Bordo Bereli Nasıl Olunur? TSK Bordo Bereli Olma Şart, Koşulları? Bordo Bereli Maaşı 2021!

Dünya'nın gelişmiş ülkeleri arasında askeri güç olarak ilk sıralarda yer alan Türkiye her ne kadar savaş teknolojisinde geriden takip ediyor olsa da seçkin, özel birlikleri ile her türlü koşulda ve muharebede görev yapabilecek güçlü askeri personelden oluşuyor. TSK personeli bordo bereli genel koşullar, nasıl katılım sağlanır, bordo bereli maaşı haberimizde.

Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı olan bordo bereliler seçkin, değerli birlikler arasında yer almaktadır. Sadece Subay, Astsubay ve Uzman Erbaş kademesinde olan askerlerin başvurabildiği Bordo Bereli birliği kademesine giriş ise sanıldığı kadar kolay değil. İşte; Bordo Bereli olmanın şartları, başvuruları, eğitim aşamaları ve merak edilen son gelişmeler...

Ülkemizde birçok TSK personeli bordo bereli olmak istese de bordo bereli olmanın da bazı şartları vardır. Bordo bereliler, Türkiye’nin tüm illerinde ve yurt dışında Özel Kuvvetler Komutanlığınca verilebilecek her görevi yerine getirmek üzere hazır olan askerlerdir. Bordo Bereli olmak adına ilk önce astsubay, subay ya da uzman erbaş olunması gerekir. TSK bünyesinde olanlar bordo bere yani Özel Kuvvetler Komutanlığına belirli sınavlar çerçevesinde geçiş yaparak bu şekilde bordo bereli olabilirler. Bordo bereli olarak vazifelenmek adına ilk yapılması gereken subay, uzman erbaş ya da astsubay şeklinde TSK bünyesine görev yapmak olmaktadır.

40 yıla yakın süredir terörizme karşı mücadele veren Türk Silahlı Kuvvetleri her türlü koşulda ve savaş durumunda karşılık verebilecek birliklerden oluşmaktadır. Türkiye'nin demir yumruğu olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin diğer birliklerden ayırdığı ve zor koşullarda her zaman hazır tuttuğu bordo bereliler birliği TSK'nın gözbebeği olarak görülüyor. Teröristlerin korkulu rüyası olan bordo bereliler savaş sahasında bitirici güç olarak görev alıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri kıyafet yönetmeliği içeriğinde bordo renkte bere kullanılması gerektiği de yer almakta.

Bordo Bereli Başvuruları ve Eğitim aşamaları!

Bordo Bereli başvuruları olumlu geçtiği takdirde güç olan eğitim süreçlerinin başarı ile bitirilmesi gerekmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri TSK için oldukça önem arzeden bu özel güçlerde görev almak çok meşakkatli ve zor süreçlerden ibarettir. Bordo bereli olarak anılmak için öncelikler komanda kursu görmüş bir askerin 6 ay kadar ekstra komando ihtisas kursu da alması lazımdır. 3 yıl eğitim süresine yakın (balık adam, paraşüt, bomba imha keskin nişancılık, hayatı idame) gibi çeşitli aşamalardan geçirilerek belirli şartlara karşı fiziksel olarak kuvvetli, hazır olmaları gerekir.

Bordo Bereli Kadın Asker Nasıl Olunur?

Kadınlar da bordo bereli olmak istediği takdirde erkeklerle aynı şartlara tabi tutulur. Şartlara uygun olan her kadın aday, eğitime alınır ve eğitimini başarıyla tamamladığında göreve hazır sayılır.

Bordo Bereli Ne Kadar Maaş Alıyor?

Kıdem, görev yeri ve benzeri birçok faktöre göre değişiklik gösteren bordo bereli maaşları 4.500 TL ile 10.000 TL arasında farklılık göstermektedir.

TSK 2021 Yılı Bordo Bereli Olma Şartları? TSK'da Kimler Bordo Bereli Olabilir?

Zorlu arazi ve askeri koşullarda görev yapabilmeleri için oldukça ağır eğitimlerden geçen bu birlikler. Hazırlık süreçleri bittikten sonra oldukça nitelikli bir askere dönüşürler. Bordo bereliler gönüllülük esasına göre seçilmektedir. Bu seçkin birlikte görev alabilmek için çetin bir mücadeleye girişen TSK personelleri zorlu aşamaları başarmaları durumunda bordo bereli ünvanı ile TSK'da görev yapmaya hak kazanıyor.

Bordo Bereli Astsubay Seçim Aşaması Faaliyetleri

Kayıt Kabul, Ön Sağlık Muayenesi, Fiziki Yeterlilik Testi, Kişilik Değerlendirme Testi, Mülakat. Sınıflandırma yapılması (asil/yedek adayların belirlenmesi). Hastane sağlık raporu ve güvenlik soruşturması aşamalarından oluşmaktadır.

Bordo Bereli Olma Şartları

*Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak Önlisans mezunu olmak (Astsubay)

*Lisans mezunu olmak (Subay)

*Lise mezunu olmak (bordo bereli öğrencisi olabilir)

*Sicili temiz ya da belirli suçlardan fazla olmamak

*Harp Okulları İçin 1998 ve sonrası doğumlu olmak (Milli Savunma Üniversitesi İçin)

*En az lise mezunu olmak (Milli Savunma Üniversitesi İçin)

*Astsubay MYO İçin 1997 ve sonrası doğumlu olmak (Milli Savunma Üniversitesi İçin)

*Boy - kilo orantılı olmak

*Fiziğinde kusuru olmamak

Yukarıda belirtilen koşullara haiz kişilerden Bordo Bereli başvurusunun kabul edilmesi durumunda gerekli eğitimlerden geçerek, Bordo Bereli olunabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.