Konkordatolar Nasıl Atanıyor? Konkordato Ne Demek? Konkordato Nedir?

Konkordatolar Nasıl Atanıyor? Konkordato Ne Demek? Konkordato Nedir?

Kamuajans.Com – Ekonominin kötüye gitmesiyle birlikte oldukça fazla duymaya başladığımız ve bir çok kişinin hala ne olduğu hakkında fikri olmayan konkordato'nun ne olduğuna açıklık getireceğiz.

Daha önce bir çok kişinin duymadığı ama son dönemde yaşanan mali kriz ile birlikte oldukça fazla duymaya başladığımız konkordato kelimesi hakkında hala bir çok kişinin fikri olmasada açılımına bakıldığında kısaca iflas anlaşması olarak geçmektedir.

Dolardaki artış ve enflasyon rakamlarının kötüye gitmesiyle bir çok büyük küçük ölçekli şirket iflas bayrağını çekmek zorunda kaldı. Şirketlerde yaşanan iflas durumlarının ardından ortaya çıkan konkordato  İflasını açıklayan batık şirketlerin diğer işletmelere olan borçlarının ödenmesi için kurulan bir sistem türüdür.

Konkordato Sistemi Nasıl Çalışır?

İflas ettiğini açıklayan firmadan geriye kalan batık borçların temizlenmesi amacıyla ilgili kuruma atanan konkordato komiseri, kurum içerisinde mali toparlanmayı koordine ederek ödemelerin gerçekleşmesine olanak sağlamaktadır. Konkordato sisteminin asıl amacı, finansal yapısında bozulma yaşanan iyi niyetli işletmelerin korunmasıdır.

Devlet üniversitesinden uzaktan eğitim ile konkordato komiserliği eğitimi

Konkorato komiserliği eğitimlerini veren İstanbul Medeniyet Üniversitesi gelen yoğun talep üzerine uzaktan eğitim programı açmak zorunda kaldı.

Bu konuda eğitim koordinatörü Doç.Dr. İbrahim Hakan Karataş şu açıklamayı yaptı:“Yeni nesil devlet üniversitesi anlayışı ile ülkemizin ihtiyaç duyduğu hemen her alanda eğitim programları açıyoruz. Konkordato komiserliği eğitimlerini de bu çerçevede yürütmekteyiz. Son dönemde, özellikle de Uzlaştırmacıların, YMM, MM, SMMM ve ya bu alanda kariyer yapmayı düşünen meslek mensuplarının yoğun talepleri nedeniyle uzaktan eğitim programını da açtık. Artık konkordato komiseri olmak isteyen herkes, internet üzerinden, yer ve zaman farkı gözetmeksizin eğitim programına katılabilecek. Programı, kaliteden ödün vermeden alanında en yetkin öğretim elemanlarımız ile hazırladık. Program ile ilgili olarak daha detaylı bilgiyi, Sürekli Eğitim Merkezimizin web sayfasından öğrenebilirler.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.