Adil Kullanım Kotası (AKK) Nedir? Adil Kullanım Kotası Ne Zaman Kaldırılacak?

Adil Kullanım Kotası (AKK) Nedir? Adil Kullanım Kotası Ne Zaman Kaldırılacak?

Kamuajans.Com – Türkiye'de ilk olarak 1993 yılında kullanılmaya başlanan internet alanında geçen 25 yıllık dönemde önemli aşamalar kaydedildi. Özellikle 1993 yılında 64 Kbps hızla başlayan Türkiye'nin internet macerası günümüzde 31.20 Mbps sayılarına ulaşmış durumda, dünya sıralamasında her ne kadar yeterli seviyelere ulaşılmış olmasada yaşanan gelişmeler çok yakında bu hızların daha yüksek seviyelere çekileceğinin sinyallerini veriyor.

İnterneti aktif olarak kullanan gerek iş alanında gerekse eğlence alanında gününün çoğunu internette geçirenlerin en çok rahatsız olduğu konu Adil Kullanım Kotası (AKK) olarak dikkat çekiyor. Türkiye'de ilk internet kullanımı zamanında ev hatlarında kotalı internetler günümüzde sınırsız olarak güncellensede bu sefer internetleri sınırlayan bir diğer sorun AKK olarka göze çarpıyor.

2000'li yılların başlarında tüm evlere Türk Telekom altyapısı ile 29 TL ücret ile sunulan 8 gb kotalı internetler ile başlayan aktif internet kullanımı zamanla kotasız internetlere dönüşümü kullanıcılar için mutluluk verici olsada hızlanan internetlerin bu sefer hız limitleriyle pazara sunulması kullanıcılarda hayal kırıklığı yaşatmıştı.

Her ne kadar evlerde kotasız internetler kullanılıyor olsada altyapı desteklediği halde internet hızlarında belli bir gigabyte harcanmasının ardından düşürülen hızlar kullanıcılar tarafından her zaman tepkiyle karşılandı. Adil Kullanım Kotası olarak adlandırılan bu sistem artık son buluyor.

Hükümetin aldığı karar doğrultusunda internet sağlayıcılarının uyguladığı adil kullanım kotası sistemi kaldırılacağı açıklanmıştı. Hükümetten son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'dan geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan müjdeli haberi az önce verdi. Turhan, "İnternet adil kullanım kotası, 2019'da kaldırılacak" dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.