TSK Jandarma Astsubay Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? TSK Sözleşmeli Astsubay Seçim Aşaması Faaliyetleri!

TSK Jandarma Astsubay Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? TSK Sözleşmeli Astsubay Seçim Aşaması Faaliyetleri!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu binlerce kişiyi yakından ilgilendiren bir açıklamada bulundu. Jandarma Genel Komutanlığı JGK bünyesine 2019 yılı içerisinde 27 bin 180 personel istihdam edileceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre; Jandarma Genel Komutanlığı personel alımı için ön başvurular 25 Şubat tarihinde başlamış olup, 13 Mart 2019 tarihinde sona ermiştir. Yakın tarihte JGK astsubay alımı ön başvuru sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri Jandarma sözleşmeli astsubay adayları 13 Mart'a kadar devam eden ön başvurular sonucunda TSK personeli olmak için müracaat ettiler. Jandarma sözleşmeli astsubay adayları ön başvurularının akabinde sonuçların açıklanmasını ve diğer seçim aşaması faaliyetlerinin tarihlerinin duyurulmasını bekliyor. İşte TSK Jandarma sözleşmeli astsubay başvuruları ile ilgili son gelişmeler...

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları 3 bin 375 astsubay istihdamı için jandarma adaylarından başvuruları 13 Mart'a kadar olan Jandarma Astsubay başvuru sürecinde kabul etti. Jandarma Genel Komutanlığının erkek/kadın muvazzaf/sözleşmeli astsubay ve Sahil Güvenlik Komutanlığının erkek/kadın sözleşmeli astsubay ihtiyacını karşılamak amacıyla ön başvurular yapıldıktan sonra başvuru sonuçlarının açıklanması bekleniyor.


Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde sözleşmeli astsubay kadroların hayalini kuran binlerce aday, alımı yapılacağı açıklanan Jandarma personeli için başvuruların başlayacağı tarihi sabırsızlıkla bekleyişini sürdürüyordu. sözleşmeli astsubay başvuruları online ortamda "www.msb.gov.tr" adresinden yapıldı. 





ADAYLARDA ARANACAK NİTELİKLER

a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b. Başvuru Kılavuzlarında belirtilen öğrenim programlardan mezun olmak, bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak veya kayıt tarihi olarak belirlenen 26 Ağustos 2019 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.

c. Jandarma Genel Komutanlığı için Lisans veya ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya 26 Ağustos 2019 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar için düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1992 ve sonrası doğumlular),lisansüstü öğrenimi tamamlamış olanlar için düzeltilmemiş nüfus kaydına göre otuz iki (32) yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1987 ve sonrası doğumlular),

ç. Sahil Güvenlik Komutanlığı için ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya 26 Ağustos 2019 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar için düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1992 ve sonrası doğumlular),

d. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,

e. www.jandarma.gov.tr, www.sahilguvenlik.gov.tr, www.jsga.edu.tr ve www.dpb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan “2019 Yılı J.Gn.K.lığı Muvazzaf/Sözleşmeli Astsubay Başvuru Kılavuzu” ve “2019 Yılı S.G.K.lığı Sözleşmeli Astsubay Başvuru Kılavuzu”nda belirtilmiş olan başvuru şartlarını taşımak.


KamuAjans

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.