Muvazzaf Astsubay Alımı Hakkında Açıklama! Muvazzaf Astsubay Kime Denir? Muvazzaf Astsubayların Hakları Nelerdir?

Muvazzaf Astsubay Alımı Hakkında Açıklama! Muvazzaf Astsubay Kime Denir? Muvazzaf Astsubayların Hakları Nelerdir?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) dönem dönem muvazzaf astsubay alımı ilanları yayınlıyor. Haberimizde muvazzaf astsubay nedir, özlük hakları nelerdir gibi sorulara yanıt verdiğimiz gibi yayınlanmış astsubay ilanlarına ve başvuru sonuçlarına da yer veriyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) dış kaynaktan muvazzaf astsubay alımı gerçekleştireceğini zaman zaman duyuruyor ve akabinde astsubay adayları ön başvurularını yaparak seçilenler diğer seçim aşaması faaliyetlerine katılıyor. TSK en son olarak 2020 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Hüvenlik Komutanlığı Muvazzaf/Sözleşmeli Astsubay alım ilanı yayınladı. Başvurular 4-21 Şubat tarihleri arasında gerçekleşti ve sonuçlar açıklandı!

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) 2019 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri adına yapacağı dış kaynaktan muvazzaf astsubay temini faaliyetleri kapsamında; seçim aşamalarında başarılı olan adayların sınıflandırma ve yerleştirme işlemleri Corona Virüs Salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelenmiştir. Sınıflandırma ve yerleştirme faaliyetine ilişkin tarihler bilahare duyurulacaktır.

MUVAZZAF ASTSUBAYLIĞIN TANIMI VE HAKLARI; Muvazzaf Astsubay, 926 sayılı TSK Personel Kanunu kapsamında, en az iki yıl süreli fakülte veya yüksekokulları bitiren ve kılavuzun müteakip bölümlerinde açıklanan şartları sağlayan erkeklerden istihdam edilen astsubaylardır. Muvazzaf astsubay adaylarından, tüm seçim aşamaları geçmelerini müteakip, başarı sıralaması esasına göre kontenjana girenler "Astsubay Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma (ASTTASAK) Eğitimi"ne tabi tutulacaktır. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar, "Astsubay Çavuş" rütbesiyle istihdam edildikleri sınıfın okulundaki kursa gönderileceklerdir. Söz konusu kursu başarı ile bitirenler yerleştirildikleri Kuvvet Komutanlığında uygun kadrolara atanarak göreve başlayacaklardır.

ÖZLÜK HAKLARI; Rütbe Bekleme Süreleri: 926 sayılı TSK Personel Kanunu'nda muvazzaf astsubaylar için belirlenen rütbe bekleme süreleri, dış kaynaktan muvazzaf astsubaylığa alınanlar için de uygulanır.

Atama ve Yer Değiştirme: Dış kaynaktan muvazzaf astsubaylığa alınanların kıt'a, karargâh ve kurumlara atanmalarında TSK Subay ve Astsubay Atama Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

Sağlık: Dış kaynaktan muvazzaf astsubaylığa alınanların ve bunların bakmakla yükümlü oldukları kimselerin sağlık işlemlerinde TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği ve 211 sayılı TSK İç Hizmet Kanunu'nun muvazzaf astsubaylara ilişkin hükümleri uygulanır.

İzin İşlemleri: Temin edilen muvazzaf astsubay adayları "Astsubay Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimi" süresince, TSK Sınıf Okulları Yönetmeliği hükümlerine tabidirler. Yukarıda belirtilen haller dışında; muvazzaf astsubaylığa alınanların izin işlemleri, 926 sayılı TSK Personel Kanunu ve 211 sayılı TSK İç Hizmet Kanunu ve Yönetmeliği ile TSK İzin Yönetmeliği hükümlerine tabidir.

Konuttan Faydalanma: Kuvvet Komutanlığı tahsis yetkisindeki konutlardan MSY 319-2 (B) TSK Konut Yönergesi esaslarına uygun şekilde emsali muvazzaf astsubaylar gibi istifade ederler.

(Bu bilgiler resmi site olan msb.gov.tr adresinden alınmıştır)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.