Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 10551 personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 10551 personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı 10551 personel alımı - Bakanlıkların personel alımları büyük bir hızla devam ederken alımlardan henüz payını alamayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personel alımı konusunda adaylar umutlarını 2019 yılına taşımış bulunuyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesine 10 bin memur alımı yapılacak mı? Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba'nın müjdesini verdiği ziraat mühendisi, veteriner hekim, gıda mühendisi olarak alınacak olan 10551 personel istihdamıyla alakalı başvuruların ne zaman başlayacağı merak konusu... 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli konuyla ilgili kendisine yöneltilen personel alımının ne zaman gerçekleştirileceği sorusunu cevapladı.

Tarım Bakanı Pakdemirli, iki bakanlığın birleştirildiğini hatırlatırken, organizasyon yapısının önümüzdeki birkaç ay içerisinde belli olacağını söyledi. Pakdemirli, bakanlığının organizasyon yapısı belli olduktan sonra norm kadro çalışmasının da tamamlanacağını belirtti.

Bu organizasyon yapısını yıl sonuna kadar, norm kadro çalışmasını da 2019 yılı ikinci çeyreğe kadar tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Bakan Pakdemirli, ihtiyaç olan yerlerde gerekirse ek bütçe alarak atama yapacaklarını söyledi. Ancak norm kadro çalışmaları sonrasında ihtiyaç çıkmazsa durun arkadaşlar diyeceğini ifade etti.Bugün itibarıyla ben yani devletin bir koltuğunda bir olarak devletin haklarını sonuna kadar muhafaza edeceğini belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, personel alımı ihtiyacı doğarsa sonuna kadar arkasında olurum dedi. 

Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarına göre 2019 yılının ikinci çeyreğinden önce personel alımı yapılmayacak.

Daha önce CHP'de aynı konuda soru önergesinide bakana yöneltmişti. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması istemiyle sunulan soru önergesinde daha önceden hükümet tarafından yapılan açıklamaları hatırlattı.

Verilen soru önergesi;

Milli ekonominin temel direği olan köylü; bugün uygulanan yanlış tarım politikalarının altında bir kez daha ezilmektedir. Yanlış tarım politikalarının mağduru "Milletin efendisi" her geçen zamanda umutlarını yitirmektedir.

Çiftçilerimiz mağduriyetlerinin çözülebilmesi adına ve hızlı bir şekilde bakanlığınıza ulaşabilmesi için;

1)    Bitkisel üretim ve hayvancılık ile ilgili problemlerine cevap verileceği, uzmanların (ziraat mühendisleri, veteriner hekim, vs.) hizmet verdiği, tarım ve hayvancılık ile ilgili bilgilendirme, acil durumlarda hayvan hastalıkları, yaralanma, v.b. durumlarda yerinde acil veteriner hizmetin verileceği, tarımsal üretim destekleri, tarımsal yatırım ve hibe destekleri, meteorolojik veriler, tarımsal girdi ürün bilgilendirme ve 2B arazi hukuku gibi konularda çiftçilerimizin sorularına yanıt verecek şekilde bir çağrı merkezi kurmayı düşünüyor musunuz?

2)    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ziraat mühendisi, veteriner hekim, gıda mühendisleri olmak üzere 10 bin 551 kişinin bakanlık bünyesinde çalıştırılmak üzere alım yapılacağını duyurmuştu? İlgili atımları ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?

Ziraat mühendisleri, veteriner hekimler, gıda mühendisleri uzun bir süredir Tarım ve Orman Bakanlığının personel alımı yapmasını bekliyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin konuya duyarsız kalmayacağını düşünüyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.