2021 PÖH Nasıl Olunur? PÖH Hangi Silahı Kulllanıyor? Kimler PÖH Olabilir? PÖH Olma Başvuru Şartları Neler?

2021 PÖH Nasıl Olunur? PÖH Hangi Silahı Kulllanıyor? Kimler PÖH Olabilir? PÖH Olma Başvuru Şartları Neler?

Polis Özel Harekat alımları için ilgi, rağbet artarken rekor başvurular yapılıyor. Son dönemde yapılan kadın özel harekat alım sürecinde de sayı olarak oldukça fazla aday PÖH başvurusunda bulunmuştu. Süleyman Soylu PÖH alımları ile ilgili, artık dışarıdan alım olmayacağını, polislerin içinden özel harekat olarak branş değiştirme yoluyla PÖH kadrolarına alımlar yapılacağını ifade etti. PÖH olma başvuru şartları neler, PÖH sınavı nasıl yapılır? İşte detaylar...

PÖH alımları bir çok vatandaş tarafından merakla araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu birim (PÖH) yüksek riskli bölgelerde göreve talip olan ve özel eğitim alan personelden meydana gelmektedir. Öte yandan PÖH olabilme prosedürleri, şartlarıda, başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar için önem arzetmektedir. PÖH olma hayali kuran vatandaşlarımız için, PÖH olma şartları, Polis Özel Harekat silahları ve takip etmesi gereken detaylar...

Polis olma hayali kuran binlerce vatandaş PÖH, POMEM, PMYO ilanlarını ve haberlerini merakla takip ediyorlar. Polis olmak için sözlü mülakatın yanında fiziksel parkurlarda efor harcayan binlerce genç polis adayı o üniformayı giymek için yoğun çaba gösteriyorlar. Bu kapsamda PÖH adaylarında aranan ilk şartlardan biri ise yaş sınırıdır. Polis Akademisi ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyurular ışığında PÖH, POMEM ve PMYO ilanları ve son gelişmelerini (güncel) haberimizde derliyoruz.

PÖH Hangi Silahı, hangi tabancayı kullanıyor? (Polis Özel Harekat Silahları)

CZ75, Beratta FS92, Yavuz 16 Compact, Sarsılmaz Kılıç 2000 Mega, Canik 55, Steyr L9 A1, Glock GEN4, Sig Sauer p226 marka ve modellerdeki tabancaları; MP5 A2 ve A3 modelleri ve Uzi makineli tabancaları kullanır. Bununla birlikte M16 Rifle Carbine Commando, M4 Sarsılamaz Carabine, HK416 ve 417 modelli piyade tüfeklerini ve FN Minimi ve M60 makineli tüfeklerini; bunların yanı sıra Steyr, Kanas ve LMT keskin nişancı tüfeklerini kullanır."İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamaları doğrultusunda PÖH alımları artık kurum içinden yapılacak. Sonradan bir değişiklik yapılmazsa mevcut polislerin içinden dönem dönem açılan sınavlar ve eğitimler sonucunda ihtiyaç duyulan münhal PÖH kadroları doldurulacak. PÖH Nedir, Polis Özel Harekat birimleri hangi görevlerde bulunur sizlerle paylaşıyoruz. Öte yandan başvuranlar arasında fiziki yeterlilik ve mülakat sınavına alınmaktadır. 

Nasıl PÖH Olunur? Kimler PÖH Olabilir? PÖH Başvuru Şartları Neler? Polis Özel Harekat Görevleri Nedir?

PÖH Görevleri Nelerdir?

-Meskun mahal ve kırsal alanda, tüm iklim ve coğrafik şartlar altında günün her saatinde yüksek riskli operasyonları yapma kabiliyetine sahip özel eğitim almış, en modern silah, teçhizat ve araçlarla donatılmış personelden oluşan; unsur, tim, grup ve birlik düzeninde faaliyetlerini icra edern PÖH birimlerinin görevi:

-Terör örgütlerinin gerçekleştirdiği silahlı eylemler ile eylemleri yapan teröristleri etkisiz hale getirmek,

-Kaçırılan uçak, gemi, tren v.b. her türlü ulaşım araçlarıan kurtarma operasyonları yapmak, faillerini etkisiz hale getirmek,

-Rehin alınmış şahısları kurtarma operasyonları yapmak,

-Genel güvenliği tehdit eden silahlı ve tehlikeli şahısları yakalamak, etkisiz hale getirmek,

-Devlet büyüklerinin güvenliğini sağlamak,

-İç karışıklık, terör veya savaş gibi sebeplerle güvenlik riskinin yüksek olduğu ülkelerdeki temsilciliklerimizin ve diplomatlarımızın korumasını yapmak,

-Devletin hayati çıkarlarına yönelik risk ve tehditler ile mücadele etmek,

-Devletin varlığını ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü kayıtsız ve şartsız korumaktır.

Nasıl PÖH Olunur? Kimler PÖH Olabilir? PÖH Başvuru Şartları Neler? Polis Özel Harekat Görevleri Nedir?

PÖH Nasıl Olunur, PÖH Olma Şartları Nelerdir?

PÖH olmak için Polis Eğitim Merkezi öğrencisi olmak gerekiyor. POMEM öğrencileri, özel harekat birimlerinde görev almak isteğinde bulunabiliyor. Ayrıca EGM bünyesindeki mevcut polislerde gereken şartları taşımaları halinde PÖH başvurusu yapabiliyorlar.

PÖH adaylarında ilk olarak yaş şartı aranıyor. PÖH adaylarının 28 yaşından gün almamış olmaları lazım.

Bunun dışında PÖH alımlarında başvuru yapmak isteyen adaylarının herhangi bir siyasi oluşuma üye olmamaları gerekiyor.

Alkol ve diğer bağımlılıklar sebebiyle tedavi görenler ile polis eğitim merkezlerinden daha önce atılanlar başvuru yapamıyorlar. 

PÖH olmak isteyen polisler fiziki sınavı ve mülakat sınavını başarılı bir şekilde geçmeliler. Sınavlardan başarılı olan PÖH adayları ayrıca Polis EĞitim Merkezlerinde gerekli eğitimleri alıyorlar.  

Liseden Sonra PÖH Olunabilir Mi? (Lise Sonrası PÖH Olabilme Aşamaları)

"Liseden sonra (mezun) PÖH olunabilir mi?" sorusu, liseyi bitirip Polis Özel Harekat'a (PÖH) katılmak isteyen gençlerin en çok merak ettiği konulardan arasında yer almakta.

* PÖH olmak için öncelikle Yüksek Öğretim Sınavı'na girmeleri gerekir, Lise mezunu olan gençlerin.

* Sınavdan yeterli puanı alan, başarı sağlayan gençler, Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Yüksekokulu sınavlarına başvuru yapabilir.

* Başvurusu kabul edilen gençlerden adaylar fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı aşamalarına tabi olurlar.

* Fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı aşamalarını da sağlıklı şekilde tamamlayan gençler, 2 yıl boyunca polislik yapma mecburiyeti bulunur.

* 2 yıllık görev süresini tamamlayan kişiler PÖH alımları başladığında başvuru yapabilir.

PÖH Sınavları Nasıl Yapılır?

PÖH Polis Özel Harekat adayları, fiziki yeterlilik ve sözlü mülakat olmak üzere iki ayrı kategoride sınava girmek zorundadır.

Bu branşta vazife almak isteyen adaylar fiziki yeterlilik sınavında sıçrama, takla, lastikten geçme, slalom koşusu, ağırlık taşıma ve engel etaplarından geçerler. Fiziki yeterlilik sınavına giren adayların başarılı olması için erkeklerin 48 saniyede, kadınların ise 53 saniyede parkuru tamamlaması gerekmektedir. Parkuru 40 saniye veya altında bir sürede bitiren erkekler ile 45 saniye veya altında tamamlayan kadınlar 100 tam puan alır. Öte yandan 60 puan altında alan adaylar ise başarısız sayılmaktadır.

Fiziki yeterlilik sınavını sağlıklı şekilde, başarıyla bitiren adaylar mülakat sınavına girmeye hak kazanır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.