İŞKUR Üzerinden Personel Alımı Sisteme Giriş, Üyelik, İlan Başvuru ve Sonuç Öğrenme Nasıl Yapılır?

İŞKUR Üzerinden Personel Alımı Sisteme Giriş, Üyelik, İlan Başvuru ve Sonuç Öğrenme Nasıl Yapılır?

İŞKUR - Taşeron yasasının hayata geçmesinin ardından özellikle kamu kurumlarına personel alımlarının hemen hepsi İŞKUR üzerinden gerçekleştirilmeye başlandı. Bu durum iş arayan kişilerin daha fazla İŞKUR'la muhatap olması durumunu ortaya koymaktadır. İŞKUR üzerinden alımlar kurumlar ve firmaların ihtiyaçlarına göre göre farklılık gösterirken, başvuru yapacak olan adayların İŞKUR'a kayıt olmaları gerekiyor. T.C. kimlik numarası ve şifre ile İŞKUR resmi internet sitesine giriş yaptıktan sonra iş araması yapar

Kamuajans.com - İşgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda; iş ve işçi bulmaya aracılık hizmetini etkin bir şekilde sunmak, işgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik aktif programlar yoluyla istihdamı kolaylaştırmak, korumak, geliştirmek, çeşitlendirmek ve işini kaybedenlere geçici bir süre gelir desteği sağlamak misyonunu, değişim ve yeniliklere uyum sağlayarak, hizmet kalitesi ve çeşitliliği ile işsizlikle mücadelede etkin rol oynayan, işgücü piyasasında öncü ve saygın bir kurum olmayı vizyon edinen İşkur, yıllardır milyonlarca kişiyi iş sahibi yapmaya devam ediyor.<br />

<br />

<br />

Ülkemizde yaşanan ve sayıları her geçen gün giderek artış gösteren işsizlik probleminin önüne geçebilmek açısından faaliyetlerini yürüten İŞKUR'a vatandaşlar tarafından her dönemde rağbet görülen bir sistem olma özelliğini göstermektedir. Kurum ya da kuruluşların açıkta bulunan kadrolarına personel istihdam edilebilmesini ve burada çalışmakta olan personelleri yetiştirebilmek hedefiyle hizmetini yürütmektedir. 

<br />

<br />

<strong>İŞKUR'A GİRİŞ NASIL YAPILIR? İŞKUR ÜYELİK VE GİRİŞ SİSTEMİ...</strong>

<br />

İŞKUR sistemine giriş işlemini gerçekleştirebilmek için ilk etapta resmi internet adresi olan (www.iskur.gov.tr) tıklayınız. Karşınıza çıkan sayfanın sağ üst tarafında yer alan ‘’İnternet Şubesi’’ sekmesine tıklayınız. Ardından açılmakta olan sayfada şayet işverenseniz işveren bölümündeki girişe, iş arayansanız iş arayan bölümündeki girişe tıklamanız gereklidir.

<br />

<br />

Birinci kısım olan; İş Arayan şeklinde giriş işleminde bulunabilmek için TC Kimlik Numaranız ve Şifrenizi girmeniz gerekmektedir. İş Arayan şeklinde kayıt olmak istiyorsanız, şayet önceden üye olmadıysanız giriş sayfasındaki TC kimlik Numaranızı girmenizi isteyen bölümü altında Yeni Üye yazısına tıklamanız yeterlidir.

<br />

<br />

Akabinde karşınıza çıkacak sayfada üyelik sözleşmesinin tamamını okumanızın sonrasında üyelik sözleşmesinin hemen altında mevcut olan “onaylıyorum” sekmesine tıklayarak üyelik işlemine devam edin. Tüm bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmenizin ardından ileri butonuna tıklayarak işleme devam edin. İşlem bittiğinde giriş sayfasında tekrardan geri dönün ve TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek giriş işlemini tamamlayın.

<br />

İşveren şeklinde giriş işleminde bulunabilmek için de işveren bölümündeki giriş yazısına tıklayınız. Açılmış olan sayfada bütün bilgilerinizi doğru ve eksiksiz girerek sisteme girişi gerçekleştirebilirsiniz. Şayet önceden üyelikte bulunmadıysanız giriş yazısına tıklamak yerine ‘’üye ol’’ yazısına tıklamanız yeterlidir. Üye ol sekmesine tıklamanızın akabinde sizi karşılayan sayfada “okudum, kabul ediyorum” ibaresini işaretleyip ileri butonuna tıklamanız lazım gelmektedir. Karşınıza çıkan sayfada sizden istenen bütün bilgileri harfiyen doldurarak ileri butonuna tıklamanız ve işlemi devam ettirmeniz yeterlidir. İşlem bittiğinde ise giriş sayfasına yeniden dönerek TC Kimlik numaranız ile giriş işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

<br />

<a href="https://www.iskur.gov.tr/?altTemplate=MainPage" onclick="window.open(this.href,'','resizable=no,location=no,menubar=no,scrollbars=no,status=no,toolbar=no,fullscreen=no,dependent=no,status'); return false"><strong>2018 İŞKUR Personel Alımı İlanlarına Giriş Ekranı!</strong></a><br />

<br />

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.