Bekçi Alımı İçin Sınav Harç Ücreti Ne Kadar? Çarşı ve Mahalle Bekçisi Sınav Ücretleri Hangi Bankaya, Ne Şekilde Yatırılacak?

Bekçi Alımı İçin Sınav Harç Ücreti Ne Kadar? Çarşı ve Mahalle Bekçisi Sınav Ücretleri Hangi Bankaya, Ne Şekilde Yatırılacak?

Bekçilik başvuruları 18 Mart itibari ile başladı. Bekçi alım sınavı ücret bilgisi de belli oldu. Polis Akademisi Başkanlığı (PA) bu dönemin başvuru ücretini 130 TL olarak açıkladı. Sınav ücreti Halkbank bankamatikleri ve şubeleri üzerinden yatırılabiliyor. Şehit veya vazife malullerinin eş ve çocukları sınav ücreti ödemeyecek. Çarşı ve Mahalle Bekçisi başvuruları 1 Nisan tarihine kadar devam edecek.

Binlerce adayın merakla beklediği Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımına dair ilan yayınlandı. 2019 Bekçi alım ilanının yayınlanmasının akabinde bekçi adayları başvuru ücretinin ne kadar olduğunu ve bu ücretin nereye, nasıl yatırılması gerektiği husularını internette ararken, kılavuz çerçevesinde bekçi adaylarının 130 tl ücret yatırılacağı kılavuzda açıklandı. Bekçi adayları; 18 Mart - 1 Nisan 2019 saat 17.00  tarihleri arasında Halkbank şubelerinden, ATM'lerinden ve internet bankacılığından başvuru ücreti yatırılabilecektir.

BEKÇİLİK SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Polis Akademisi Başkanlığı, bu dönemin başvuru ücretini 130 TL olarak belirledi. Sınav ücreti Halkbank bankamatikleri ve şubeleri üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Şehit veya vazife malullerinin eş ve çocukları sınav ücreti yatırmayacak. 

Başvuru ücretini yatırdığı halde internet üzerinden ön başvuru yapmayan ya da yapamayan adayların sınav başvuru ücretleri hiçbir şekilde geri ödenmeyecektir. Ayrıca ön başvurusunu yaptığı halde şahsen başvurusunu yapmayan ya da başvuru şartlarından herhangi birini taşımayan, sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, sınavı geçersiz sayılan, Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavında başarısız olan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ücret yatıran, sınav ücretini kendi adına yatırmayan adayların sınav başvuru ücretleri hiçbir şekilde geri ödenmeyecektir.


BEKÇİ ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Bekçi alımı başvuruları 18 Mart itibari ile başladı. Adaylar işlemlerini 1 Nisan tarihine kadar yapabilecekler.

Başvuru için Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden duyurulan sayfa aracılığıyla E-Devlet sayfasına yönlendirilecek olan adaylar, TC Kimlik Numarası ve E-Devlet şifreleriyle giriş yaptıktan sonra ön başvurularını gerçekleştirmiş olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.