MSB Uzman Erbaş Alımı Başvuru Şartları?

MSB Uzman Erbaş Alımı Başvuru Şartları?

Milli Savunma Bakanlığı uzman erbaş alımları için zaman zaman duyuruya çıkıyor. Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları uzman erbaş alımları oldukça haberimizden takip edebilirsiniz. TSK tarafından son yapılan açıklamaya göre Kara, Deniz, Hava Kuvvet Komutanlıklarına uzman erbaş alımları ikinci bir karara kadar yapılmayacak.

Yayınlanan Jandarma Uzman Erbaş alım ilanları vatandaşlar tarafından çok yoğun ilgi görüyor. Milli Savunma Bakanlığı daha önce yayınladığı ilanlar ile dönem dönem uzman erbaş alımları gerçekleştirdi. Uzman erbaş alım sonuçlarını öğrenebileceğiniz bağlantıları ve uzman erbaş alımları ile ilgili genel başvuru şartlarını haberimizde bulabilirsiniz.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden uzman erbaş alımlarına yönelik geçtiğimiz haftalarda önemli bir açıklama geldi. Açıklamada: '2016 yılından bu yana icra edilen temin faaliyetleri neticesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin uzman erbaş ihtiyacının karşılanmış olması nedeniyle, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına dış kaynaktan uzman erbaş alımı yapılmayacak, ancak sözleşmeli erbaş ve er alımına devam edilecektir. Bu süreçte uzman erbaş ihtiyacı oluşur ise ihtiyaç başarılı ve gerekli kriterleri sağlayan sözleşmeli erbaş ve erlerden karşılanacaktır.' denildi.

Uzman Erbaş Kime Denir?

3269 numaralı Uzman Erbaş Kanuna göre istihdam edilen uzman çavuş ve uzman onbaşılara uzman erbaş deniyor. Uzman erbaşlar; iki yıldan az, beş yıldan fazla olmamak şartıyla sözleşme yaparak göreve başlar ve Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı ile ilgilendirilirler. Uzman erbaşlar, onbaşı ve çavuş rütbesini taşıyan asker kişi sayılırlar. Muvazzaflık hizmetinde ve yedeklik döneminde iken hizmete çağrıldıklarında er ve emsal rütbedeki erbaşların üstü olup; cezai müeyyideler ile yargılama usulü bakımından er ve erbaşların tâbi olduğu hükümlere tabi olurlar.

Jandarma Uzman Erbaş Alımı Genel Başvuru Şartları

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

2. En az lise ve dengi okul mezunu olmak,

3. Nüfus kaydına göre yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak

4. Askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır. Ancak, askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesinden seksen (80) puan ve üzeri not almış olmak.

5. Askerlik hizmetini yapmakta iken 'Askerliğe elverişli değildir' raporu alarak terhis edilmemiş olmak

6. Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibariyle, terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak

7. Müracaat edecek adayların hem yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olması, hem de terhisinin üzerinden beş (5) yıldan fazla süre geçmemiş olmak,

8. Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç (3) yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve yirmi dokuz (29) yaşını bitirmemiş olmak,

9. Sözleşmeli erbaş ve er olarak halen görev yapanların, başvurunun son günü itibariyle üç (3) yılını doldurmuş ve müteakip dönem için sözleşme imzalamış olması gerekmektedir. Adaylar gelirken ilk sözleşme tarihi, sözleşme bitim tarihi ve yeni sözleşme tarihini gösterir belgeyi yanında getireceklerdir.

10. Sözleşmeli erbaş ve erlerden uzman erbaşlığa geçenlerin sözleşmeleri kendiliğinden son bulur. Uzman erbaş olarak atananlar atandığı eğitim birliğine doğrudan katılmak zorundadır. Üç (3) yılını doldurmuş, ancak müteakip dönem için sözleşmesini yenilemeyenlerin müracaatları diğer adaylar ile birlikte aynı şartlarda (27 yaş ve diğer şartlar) kabul edilebilecektir.

11. Üç (3) yılını doldurmadan tek taraflı sözleşmesi feshedilmiş ya da ayrılmış olanların müracaatları kabul edilmeyecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.