Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alım Şartları! Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel, İşçi, Memur Alımları!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alım Şartları! Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel, İşçi, Memur Alımları!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, kurum bünyesine personel alımları yapıyor. Çeşitli münhal kadrolar için yapılan Kültür Bakanlığı personel alım ilanlarının kendi özelinde şartları bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanı kamu personeli alım ilanları ile yayınlanan başvuru sonuçlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kültür Bakanlığı kamu personeli alımları - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından merkezi birimlerde veya taşra teşkilatı birimlerinde çeşitli görevlerde, iş dallarında çalıştırılmak üzere sözleşmeli personel istihdamı yapılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığına ait personel alım gelişmelerini haberimizde derliyoruz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımı Genel Bilgiler

24/05/2013 tarihli ve 28656 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Devlet memurluğuna alınma ile ilgili 4 Seri Nolu “Kamu Personeli Genel Tebliği”nde kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur statüsünde çalışmak isteyen vatandaşlarımızın nasıl hareket etmelerinin gerektiği belirtilmiş ve 5 seri Nolu Kamu Personeli Genel Tebliği ile değişik “İlk Defa Devlet Memurluğuna Alınma” başlıklı 1 inci maddesinin son fıkrasında; “…kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur olarak istihdam edilmek isteyenlerin, öncelikle Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)’na katılmaları ve sınav sonucuna göre aldıkları puan doğrultusunda (A) grubu kadrolar için kamu kurum ve kuruluşlarının; (B) grubu kadrolar için ise Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığının ilanlarını takip ederek, bu kamu kurum ve kuruluşlarına veya ÖSYM Başkanlığı ile kurumsal alım yapan Kamu Kurum ve Kuruluşlarının ilanlarını takip ederek, bu Kamu Kurum ve Kuruluşlarına veya ÖSYM Başkanlığına başvuruda bulunmaları gerekmektedir.” denilmek suretiyle ilk defa Devlet memurluğuna alınacakların hareket etmeleri gereken yöntem açıklanmıştır.

Ayrıca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 4/B maddesi gereğince sözleşmeli personel pozisyonuna atanmalarda izlenecek yol,  06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”ın “Sınav Şartı” başlıklı ek 2’nci Madde’sinde açıklanmıştır.

Anılan Bakanlar Kurulu Kararının belirtilen ek 2 nci maddesinde; 

"Kültür ve Turizm Bakanlığında bu Esaslar kapsamında istihdam edilmek üzere alınacak mimar, mühendis, şehir plancısı, diğer teknik hizmet personeli, arkeolog, kütüphaneci, müze araştırmacısı, tekniker ve teknisyen unvanlı sözleşmeli personel, yukarıdaki hükümlere bağlı olmaksızın KPSS (B) grubundan yetmiş ve üzeri puan alanlardan puan sırasına konulmak kaydıyla alım yapılacak her bir pozisyon sayısının üç katına kadar çağırılacak adaylar arasından, anılan Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre yapılacak yazılı ve/veya sözlü sınav sonucuna göre çalıştırılır.’’ hükmü yer almıştır.

Buna göre, 657 sayılı Kanunun değişik 4/B maddesi gereğince sözleşmeli personel pozisyonunda istihdam edilmek isteyenlerin, öncelikle Kamu Personel Seçme Sınavına  (KPSS) katılmaları ve sınav sonucuna göre aldıkları puan doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarının veya ÖSYM Başkanlığının ilanlarını takip ederek, bu kamu kurum ve kuruluşlarına veya ÖSYM  Başkanlığına başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.