10 bin bekçi alımı hangi tarihte yapılacak?

10 bin bekçi alımı hangi tarihte yapılacak?

Emniyet Genel Müdürlüğüne 10 bin Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaz aylarında müjdesini verdiği, EGM'ye 10.000 yeni çarşı ve mahalle bekçisi alımı, 13 Kasım 2018 tarihli resmi gazetede yayınlanarak kesinleşmişti. Aylardır binlerce bekçi adayının beklediği bekçi alımı süreci de böylece başlamış oldu. İşte detaylar...

Resmi Gazete'de yayınlanan 22 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edildi. Bekçi adayları kararnamenin yayınlanmasının ardından büyük bir mutluluk yaşarken, 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi almıyla alakalı başvuruların başlayacağı tarihi beklemeye başladı. Kararname ile İhdas edilen söz konusu kadrolar arasında ayrıca kaymakam, yazı işleri müdürü, nüfus müdürü, şef, programcı, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, şoför, hizmetli, kaloriferci ve dağıtıcı ünvanları da bulunuyor.

Emniyet Genel Müdürlüğüne 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi alınacağı kararname ile açıklandı. Bekçi olma hayali kuran binlerce aday, başvuru şartlarını ve başvuruların ne zaman başlayacağını merakla araştırıyor. Yayınlanan kararnamenin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü taşra teşkilatına yapılacak olan alımlar için geri sayıma geçildi.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına 10 bin Çarşı ve Mahalle Bekçisi istihdam edileceği açıklanmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaz aylarında yeni bekçi alımlarının yapılacağını açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan kararname ile de bu alımlar kesinleşmiş oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Polis Akademisi tarafından sürdürülecek süreçte 10 bin bekçi alımı gerçekleştirilecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı 'Bazı kamu kurum ve kuruluşlarına kadro ihdas edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi' ile Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdası yapıldı. Ayrıca kararname ile İçişleri Bakanlığı'nın taşra teşkilatına da çeşitli unvanlarda 36 kadro ihdası yapıldı...

Herhangi bir siyasi bir partiye üye olan adaylar, bekçi olmak istiyorlarsa notere giderek partisinden ayrılması gerekiyor. Adaylarda aranan diğer şartlara, http://www.pa.edu.tr resmi internet adresinin duyurular kısmında detaylı bir şekilde yer verilmiştir.

Ayrıca ihdas edilen söz konusu kadrolar arasında kaymakam, yazı işleri müdürü, nüfus müdürü, şef, programcı, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, şoför, hizmetli, kaloriferci ve dağıtıcı unvanları bulunuyor.

Adaylar şimdi 10 bin bekçi alımı ile ilgili başvuru tarihi ve başvuru şartlarının ilan edileceği yeni bir açıklama daha bekliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi henüz 10 bin bekçi alımına dair bir ilan paylaşmadı. Polis Akademisi ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırlayacağı takvime göre alımlar başlayacak.

İşte o kararname;





HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.