Halk Eğitimi Merkezinde Çalışan Öğretmenler EBA veya Zoom Üzerinden Canlı Ders Verecek Mi?

Halk Eğitimi Merkezinde Çalışan Öğretmenler EBA veya Zoom Üzerinden Canlı Ders Verecek Mi?

Eğitim Öğretim, EBA ve diğer platformlar aracılığıyla uzaktan eğitim şeklinde devam ediyor. İlkokul 1. sınıflarda ve okul öncesi düzeyde seyreltilmiş olarak başlayan yüz yüze eğitimin akıbetini salgının gidişatı belirleyecek. Bu süreçte halk eğitim merkezlerinde görev yapan öğretmenler ile usta öğreticiler EBA veya diğer uygulamalar üzerinden canlı ders verecek mi sorusu da akla takılan sorulardan!

Yaygın eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler derslerini EBA veya çoğunluklu olarak Zoom programı üzerinden sürdürürken, hayat boyu öğrenme kapsamındaki halk eğitim merkezlerinde çalışan öğretmenler ile usta öğreticiler için sürecin nasıl işleyeceği ilgili vatandaşlarca merak ediliyor.

- Halk Eğitimi Merkezlerinde görevli öğretmen ve usta öğreticiler örgün eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerde olduğu gibi EBA veya diğer platformlar üzerinden uzaktan eğitim yapabilecekler mi?

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 25.08.2020 tarih ve 79031618-10.06.01-E.11215393 sayılı 2020/5 nolu genelgesinin 10. maddesinde bu konuya açıklık getirilmiş.

Halk Eğitimi Merkezlerinde Çalışan Öğretmen ve Usta Öğreticiler EBA veya Zoom Üzerinden Canlı Ders Verecek Mi?

Söz konusu maddeye göre; ''Hayat boyu öğrenme kurumlarında yaygın eğitim faaliyetleri yüz yüze devam etmekte olduğundan bu kurumlarda görev yapan öğretmenler 31 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla ilgili mevzuatı kapsamında görevlerine devam edeceklerdir.''

Bu maddeye göre Halk Eğitimi Merkezlerinde görevli öğretmen ve usta öğreticiler EBA veya diğer platformlar üzerinden uzaktan eğitim yapmayacaklardır.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.