Uzman Jandarmalara Özlük Hakkı Talebi

Uzman Jandarmalara Özlük Hakkı Talebi

Kamuajans.com - MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, beraberinde Emekli Uzman Jandarmalar Derneği üyeleriyle TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Uzman Jandarmaların sorunlarını aktardı. Uzman Jandarmaların, Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli neferleri ve devletin bekası için gözünü kırpmadan şehadete kucak açan bir inanmışlığa sahip meslek grubu olduğunu ifade eden Yönter, uzman jandarmaların ülke savunmasının aktif unsurlarından olduğunu bildirdi.

Kamuajans.com - MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, uzman jandarmaların özlük hakkı talebine ilişkin, "Terörle mücadelede hainler, güvenlik görevlilerimizin yaşını, rütbesini sormuyor, hepsini hedef alıyorlar. Bu insanlar emeklerinin, alın terlerinin yasada karşılığını, ödülünü bekliyorlar." dedi.

Bu meslek grubunun isteklerinin oldukça basit olduğunu, bunlardan ilkinin okulda geçirilen bir yıllık sürenin fiili hizmet süresinden sayılması, diğerinin ise bir üst görev olarak nitelendirilen astsubaylığa geçiş yaşını 28 ile sınırlandırılan yasanın kaldırılması olduğunu vurgulayan Yönter, şunları ifade etti:

"Uzman jandarmalarımız 29 yaşına değince bir üst göreve çıkamayacak mı? Bu başlı başına bir haksızlıktır. Çünkü, Şırnak'ta, Hakkari'de, Mardin'de hiç kimseye yaşı sorulmuyor. Terörle mücadelede hainler, güvenlik görevlilerimizin yaşını, rütbesini sormuyor, hepsini hedef alıyorlar. Bu insanlar emeklerinin, alın terlerinin yasada karşılığını, ödülünü bekliyorlar. Uzman jandarmalarımız bu ülkenin savunmasında korkusuzca aktif şekilde görev alıyorlar. Bu kahramanlarımızın iki belirgin talebini karşılamakta niçin sırtımızı dönelim? El ele tutuşalım, TBMM'de bu sorunları giderelim. Hakkı, sahibine teslim edelim. Bu iki talep uzman jandarmalarımızın analarının ak sütü gibi helaldir."

Yönter, 15 Kasım tarihinde TBMM Başkanlığına uzman jandarmaların iki talebini içeren kanun teklifi sunduğunu, bu kanun teklifinin olumlu sonuçlanacağına inandığını kaydetti.

İsmail Çimen 
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.