Polisin Çalışma Saatleri Ne Zaman Değişecek? Polis Çalışma Saatleri Yönetmeliği

Polisin Çalışma Saatleri Ne Zaman Değişecek? Polis Çalışma Saatleri Yönetmeliği

Kamuajans.Com – Ülkemizde en yoğun çalışan meslek grubu içerisinde de polisler yer alıyor. İlgili yönetmelik gereğince polislerin hangi saat aralıklarında çalışması gerektiği belirtilmiştir.Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla polislerin çalışma saatlerine düzenleme yapıldı.

Emniyet personelinin çalışma saatleri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla 12/24 olarak yeniden düzenlendi. Polisler, Fetullahçı Terör Örgütünün hain darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz 2016'dan bu yana 12/12 sisteminde çalışıyordu.

Emniyet personelinin çalışma saatleri, 23 Şubat 2018 tarihinden itibaren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla 12/24 olarak yeniden düzenlenmişti. Yeni çalışma saatlerine ilişkin Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok imzalı talimat yazısı merkez ve taşra teşkilatlarına gönderilmişti.

Buna göre, olağanüstü durumlar, zorunlu ve istisnai haller dışında 12/12 sisteminde çalışan tüm personel, 26 Şubat'tan itibaren 12/24 sistemine göre çalıştırılmaya başlanmıştı.

Bir polis memuru ek görevler hariç (angarya görevler) yılda 1860 saat gece ve 1860 saat gündüz olmak üzere toplam 3720 saat görev başında ve haftada 60 saati geçen çalışma içerisindedir.

Fetullahçı Terör Örgütünün hain darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz 2016'dan bu yana 12/12 sisteminde çalışan polisler, geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptığı açıklama ile umutlandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polislerin mesai saatlerinde düzenleme yapmak istediklerini belirterek, "Mesai konusunda polislerin rahatlatılması hususiyetine ortaya koyan bir anlayışı gerçekleştiriyoruz. Şimdi 12-24'e düştük. Esas hedefimiz 8-24'tür" demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Özellikle çalışma saatlerindeki mesai mefhumu konusunda, arkadaşlarımızın (polislerin) rahatlatılması hususiyetine başından itibaren ortaya koyan bir anlayışı hep beraber gerçekleştiriyoruz. Şimdi 12-24'e düştük. Doğru mu? Esas hedefimiz 8-24'tür. İlk önce hedeflediğimiz bir takım noktalarda daha sonra Allah nasip ederse tümünde." demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.