Polis Memurluğuna Girişte Eğitim Şartında Değişiklik

Polis Memurluğuna Girişte Eğitim Şartında Değişiklik

Kamuajans.com - Emniyet Genel Müdürlüğünün polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere polis meslek eğitim merkezlerine aday kabulünde, lisans mezunu olanların yanı sıra önlisans mezunu adaylar da olabilecek.

Kamuajans.com - OHAL uygulamaları kapsamında çıkarılan 694 sayılı KHK, Emniyet Teşkilatı Kanununda yaptığı değişiklikle, önlisans mezunlarının da polis memuru olabilmesi imkanını getirdi.


3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanununa göre;

-Emniyet Teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere Bakanlar Kurulu kararıyla polis meslek eğitim merkezleri açılabilmektedir.

-KPSS’de İçişleri Bakanlığınca belirlenecek taban puanı almış ve gerekli diğer şartları taşıyanlardan sınavda başarılı olan “lisans mezunları” polis meslek eğitim merkezlerine alınmaktadır.

-Polis meslek eğitim merkezlerinde eğitimlerini başarı ile tamamlayanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına aday polis memuru olarak atanmaktadırlar.

(Öte yandan, özel harekât birimlerine girişte eğitim bakımından lise ve dengi okul mezunu olmak yeterli olabiliyor)

Önlisans mezunları da polis memuru olabilecek

694 sayılı KHK ile yapılan değişiklikle, Polis Memuru adayı olabilmek için lisans mezunu olma zorunluluğu kaldırıldı. Önlisans mezunları da polis memuru adayı olarak polis meslek eğitim eğitim merkezlerine alınabilecek.

Ancak, alınacak önlisans mezunlarının sayısı İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecek ve toplam kontenjanın %20'sini aşamayacak. 

memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.