Polis Amirlerine (Emniyet Müdürü Ve Şube Müdürlerine) 3600 Ek Gösterge Verilsin

Polis Amirlerine (Emniyet Müdürü Ve Şube Müdürlerine) 3600 Ek Gösterge Verilsin

Kamuajans.Com – Emniyet Mensuplarına (emniyet müdürü ve şube müdürlerine) 3600 ek gösterge verilmesi için kanun teklifi verildi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından verilen teklifte, Emniyet Hizmetleri Sınıfına dâhil olan daire başkanları, birinci sınıf emniyet müdürlerinin bir kısmı, il emniyet müdür yardımcıları, emniyet şube müdürleri, ilçe emniyet müdürleri ile emniyet müdürü sıfatını kazanmış olan diğer personelin ek gösterge rakamlarının yükseltilmesi istendi..

Emniyet Mensuplarına (emniyet müdürü ve şube müdürlerine) 3600 ek gösterge verilmesi için kanun teklifi verildi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından verilen teklifte, Emniyet Hizmetleri Sınıfına dâhil olan daire başkanları, birinci sınıf emniyet müdürlerinin bir kısmı, il emniyet müdür yardımcıları, emniyet şube müdürleri, ilçe emniyet müdürleri ile emniyet müdürü sıfatını kazanmış olan diğer personelin ek gösterge rakamlarının yükseltilmesi istendi..

GEREKÇE:

12/24 çalışma sistemi nedeniyle hayatları altüst olan emniyet teşkilatı neredeyse bütün angarya işlere koşturuluyor, buna rağmen fazla mesai ücreti de ödenmiyor. Ek gösterge Emniyet Mensuplarımızın hakkıdır. Bu hakkı teslim etmek devletimizin görevidir.

II emniyet müdür yardımcısı, şube müdürü ve ilçe emniyet müdürü olarak görev yapan polis şeflerinin ek gösterge rakamlarının 3600 olması, psikolojik ve maddi olarak zor şartlar altında çalışan emniyet mensupları için vermiş olduğumuz bu kanun teklifinin amacı bu kişileri bir nebze olsun rahatlatmaktır.

DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun eki (l) sayılı Ek Gösterge Cetvelinin "VII. Emniyet Hizmetleri Sınıfı” bölümünün (c) ve (d) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"c) Daire Başkanları ile Diğer

Birinci Sınıf Emniyet Müdürleri 1 4000

d) il Emniyet Müdür Yardımcıları 1 3600

ile kadroları Emniyet Hizmetleri 2 3000

Sınıfına dâhil olan Şube 3 2400

Müdürleri, Emniyet Müdürleri ve

Emniyet Müdürü sıfatını kazanmış

olan diğerleri 4 1600

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Kamubiz 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.