Özel Güvenlik Görevlilerinin Ateş Ölçer Cihaz Kullanımı Duyurusu

Özel Güvenlik Görevlilerinin Ateş Ölçer Cihaz Kullanımı Duyurusu

Özel Güvenlik Görevlilerinin Ateş Ölçer Cihaz Kullanımı ile ilgili duyuru İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından yayınlandı.

Dünyada insan sağlığına ciddi bir tehdit oluşturan Corona Virüs salgınının kontrol edilmesi, virüsün bulaştığı kişilerin tespit edilerek karantina altına alınması amacıyla, kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette görev yapan Özel Güvenlik Görevlilerinin ziyaretçilerinin ateşini ölçmesi, kamu güvenliğinin sağlanması ve kamu sağlığının korunması amacıyla salgına karşı alınacak tedbirler ve önlemler kapsamında bir takım sorumlulukların yerine getirilebilmesi için ''Virüs Salgınının Yaşandığı Bu Süreçte'' ve ''Bu Süreç Sona Erinceye Kadar'' makul bir uygulama olarak değerlendirilmektedir. 

Bu nedenle ülkemizde Corona Virüs salgını ile ilgili öncelikle Sağlık Bakanlığı tarafından alınan tedbir ve önlemler devam ettiği süre içerisinde, özel güvenlik görevlilerinin görev yaptıkları alanlara giriş yapacak kişiler üzerinde önceden eğitimi verilmek üzere termal kamera ve gelişmiş ateş ölçerler ile uygulama yapmalarında herhangi bir sakınca görülmemektedir.

Konuya ilişkin emir yazı 81 il valiliğine gönderilmiştir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.