MHP'den Polisler İçin Kanun Teklifi

MHP'den Polisler İçin Kanun Teklifi

Kamuajans.com – Amerika'da polisin orantısız gücü sonrasında ortaya çıkan eylemler halen durdurulmamışken ülkemizde de polislerin yetkileri konusunda Milliyetçi Hareket Partisi tarafından meclise kanun teklifi verildi.

aBD'de ortaya çıkan polis dehşeti ile ABD'de polislerin yetkileri tartışılırken ülkemizde de geçtiğimiz günlerde kontrol noktasında teröristler tarafından şehit edilen polislerimizin silah kullanımı tartışma konusu olmuştu. Yakalama yetkisinin yanı sıra silah kullanma yetkisininde olması şartı olan polislerimizin bu sebepten ötürü silah kullanırken daha çekimser olduğu bilinmektedir.

Üstlendikleri görevin yanı sıra hukuksal olarakta sorumluluklarını yerine getirmek zorunda olan polislerimiz aldıkları kararlar sebebiylee yargılanabilmektedir. Bu sebepten ötürü Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kanun teklifi sunan Milliyetçi Hareket Partisi polisler için elekroşok cihazı kullanımının serbest bırakılması yönünde kanun teklifi verdi.

 Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya; Fransa, İtalya, Kanada, İsviçre gibi ülkelerin bir süredir uyguladığı elektroşok cihazının olumlu etkileri arasında, yanlışlıkla ateş alan silahla yaralama veya ölümle sonuçlanabilen olayların önüne geçilmesi, polise yönelik herhangi bir fiili saldırıda ateşli silahtan önce uyarıcı ve caydırıcı niteliğinin gözetilmesi gibi önemli nedenlerin olduğu görülmektedir.

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, bazı ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de polislerin elektroşok cihazı kullanabilmesi için meclise kanun teklifi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.