Mesleğe Atanamayan Polisler ve Yaşadıkları

Mesleğe Atanamayan Polisler ve Yaşadıkları

KamuAjans.Com-Ben ülkesini seven, geleceğine güvenen ve bir anda çeşitli nedenlerle geleceği altüst edilen gençlerden biriyim.Üniversite den mezun olduktan sonra hayalini kurduğum Polislik mesleğine girmek için Polis Meslek Eğitim Merkezine başvuran, mülakat ve sınavları başarıyla tamamlayan gençlerden biriyim.

16 DÖNEM ARNAVUTKÖY POMEM MAĞDURİYETİ ve YAŞADIKLARIM

Ben ülkesini seven, geleceğine güvenen ve bir anda çeşitli nedenlerle geleceği altüst edilen gençlerden biriyim.Üniversite den mezun olduktan sonra hayalini kurduğum Polislik mesleğine girmek için Polis Meslek Eğitim Merkezine başvuran, mülakat ve sınavları başarıyla tamamlayan gençlerden biriyim.

25.01.2016 tarihinde okula başladıktan sonra 8 ay yatılı ve zorunlu eğitime tabi tutuldum güvenlik araştırmalarım yapıldı sağlık raporlarım olumlu bulundu hatta silah seri numaram dahi belirlendi. Ancak mezuniyete adım atmak üzereyken atamaya bir gün kala Her hangi bir açıklama yapılmadan mesleğe başlatılmadım. Olayın gelişimi Ülkemizin Emniyet Teşkilatında görev yapmak isteyen ve gerekli tüm şartları sağlayan, zorlu şartları ve mülakatları alnının akı ile geçen, 8 ay eğitim gören, eğitimini bitiren ve mezuniyete kavuşan birisi olarak mağduriyet içerisindeyim.

Benimle beraber annem, babam da büyük sıkıntı içerisine girmiştir. Şimdiye kadar POMEM mezunu her kişi polislik mesleğine başlarken ben yıllarca hayalini kurduğum bu mesleğe kabul edilmedim.Bu ülkenin vatandaşı bu ülkenin gençlerinden biriyim. Eğitim süresince yüksek notlar alan (96.73 ortalamam ile okul 338.olarak bitirdim) başarılı bir kişi olmama rağmen saniyeler içerisindeki değerlendirme sonucunda Polis Akademisi Web sayfasından Başarısız denildi.

Peki benim hakkım emeğim alınterim hayallerim umutlarım??? Sadece 8 ay değil geleceğim belirsizliğe sürüklendi ve mağduriyetim son derece büyüktür. 8 ay ve geleceğim altüst olmuş durumdadır. Ben ülkeme sevdalı gençlerden biriyim. Adım ne bir olaya, ne bir örgüte ne de başka bir gruba karışmamıştır. Bizler devletimize inanan, sizlere güvenen gençlerden biriyim.Çektiğim bu sıkıntılar ve annemin gözyaşının artık son bulmasını istiyorum. Ben özel bir ayrıcalık veya özel statü talebinde de bulunmuyorum. En doğal hakkım olan, mezun olduğum okullarımızın ardından mesleğime kavuşmak istiyorum. Daha fazla mağdur edilmek istemiyorum.Hiçbir kişi yâda kurumdan destek görmedim, yardım almadan alnımın akı ile girdiğim ve HAKKIMLA kazanıp MEZUN OLDUĞUM okulumun ardından artık mesleğime kavuşmak istiyorum. Annemin gözyaşı alınacak bir karar ile dinecektir. Arz ederim.


Kamubiz 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.