Kamu'daki Özel Güvenlikler İyileştirme Bekliyor

Kamu'daki Özel Güvenlikler İyileştirme Bekliyor

KamuAjans.Com-Kamu'da görev yapan özel güvenlik görevlileri her ne kadar kamu kurumunda çalışsada memurların kullandığı haklardan muaf olarak kurumdaki müdürün insiyatifinde görevlerini sürdürüyolar.

Kamu'da memur sıfatının dışında görev alan çalışanların maliye bakanlığına bağlı olması ve maliye bakanlığı'nın bu konuya henüz atmamasından doğan boşluktan dolayı kamu çalışanlarının çalışma planı kurum müdürünün düzenlemesinden geçmektedir.

Bu durumdan huzursuzluğunu belirten özel güvenlik görevlileri memurlar ile aynı şartlarda çalışmalarından doğan hak ile memurların kullandığı idari izin dahil bir çok haktan yararlanmak istediklerini belirtiyor.

 Koruma ve güvenlik görevlileri memurlar ile aralarındaki farkın ortaya çıkması gerektiğini ast üst'ün belli olması gerektiğini böyle bir durum yok ise eşit hakların verilmesi yönünde açıklamanın yapılmasını bekliyor.

Ayrıca polislik ve emeklilikte uygulanan yıpranma payınında kendilerine uygulanma hususununda gündeme gelmesini bekleyen güvenlik görevlileri artık kapıcı gözüyle görülmelerininin verdiği huzursuzluktan kurtulmak istiyor.

Özel güvenlik görevlilerinin sorunlarının en önemli kaynağı olarak hala memur kadrosuna alınmamaları ve güvenlik görevlisi rütbesi altında farklı işlerde kullanılmasından doğan huzurluk olduğu biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.