Kadın Polis Sayısında İyileştirme

Kadın Polis Sayısında İyileştirme

Kamuajans.com – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı programda polis alımından 3600 ek göstergeye kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu. Kadın polis konusunda ülkemizin avrupa ülkeleri arasında düşük olduğunu bu konuda iyileştirme yapılacağını açıkladı.

Güvenlik hizmetlerinde kadın istihdam oranının artırılmasına yönelik çalışmalar, 1990’lardan bu yana çeşitli uluslararası örgütler ve demokratik ülkelerin gündemindedir. Diğer taraftan cinsel suçlar, ev içi şiddet, insan kaçakçılığı gibi suçların doğrudan mağduru olan kadınların özellikle kadın polislerle iletişime geçmesinin polisin meşruiyeti ve güvenilirliği açısından önemli olduğu birçok araştırmada ileri sürülmektedir. Bu bakış açısı doğrultusunda, kadın polis istihdam oranının artırılmasının bir ülkedeki demokratik değerlerle yakından ilintili olduğu değerlendirilmektedir.

Bu doğrultuda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kadın polis istihdamında yeni gelişmeler yaşanacağını açıkladı.

Bizim kadın polis sayımız Avrupa ortalamalarına göre düşük. Geçenlerde 3 bin aldık. Böyle 2-3 bin daha kadın polis gerekiyor. Yüzde 20'lik bir kontenjan olması gerekiyor. Biz onu bir noktaya getirmek istiyoruz. Bu da bize tahsis edilecek kadrolara bağlı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.