İtfaiye Personelinin Yıpranma Tazminatı ve Mesleki Statüleri Hakkında Açıklama

İtfaiye Personelinin Yıpranma Tazminatı ve Mesleki Statüleri Hakkında Açıklama

Kamuajans.com - İtfaiye veya yangın söndürme işlerinde çalışan personele, fiilî çalışma süresi zammı maalesef uygulanmamakta. Ayrıca itfaiyecilik bir meslek olarak kabul edilmemektedir. İtfaiye çalışanlarının özlük hakları MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya tarafından TBMM'de dile getirildi.

MHP GRUBU ADINA MEVLÜT KARAKAYA (Adana)

Değerli arkadaşlar, daha önce bu kürsüde birçok platformda gündeme getirdiğimiz bir konu da itfaiyeci kardeşlerimizin sorunlarıydı. Yangın söndürmeden arama kurtarmaya, denetimden eğitime oldukça geniş bir alanda faaliyet yapmaktadırlar. Bu denli önemli ve geniş bir alanda görev yapmalarına rağmen maalesef itfaiyecilik, polislik ya da öğretmenlik gibi bir meslek grubu hâline hâlâ getirilebilmiş değil. Üç yüz yılı aşkın bir tarihi olan itfaiyecilerimizin mesleki statüleri yoktur, yani itfaiyecilik bir meslek olarak kabul edilmemektedir. Birçok meslek sınıfında yıpranma tazminatı verilirken en çok hak etmelerine rağmen böyle bir hakları bulunmamaktadır.

Değerli milletvekilleri, ayrıca itfaiye veya yangın söndürme işlerinde çalışanlara kanun gereği uygulanması gereken altmış günlük fiilî çalışma süresi zammı maalesef uygulanmamakta, sadece gitmiş olduğu yangın söndürme saati, zamanı süresince fiilî hizmet süresi verilmektedir.,

Kamubiz.com ÖZEL HABER / Ankara 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.