İtfaiye Eri Olarak İşe Girenlerin Maaşı

İtfaiye Eri Olarak İşe Girenlerin Maaşı

Kamuajans.com - Belediyelerin itfaiye teşkilatlarında itfaiye er unvanlı kadrolarda, çeşitli öğrenim seviyelerinden mezun personel de istihdam edilmektedir.

Kamuajans.com - KPSS puanı esas alınarak ilgili mahalli idareler tarafından yapılan yazı/sözlü ve uygulamalı sınavlar neticesinde itfaiye eri kadrosunda işe alınanların özlük hakları, görev yaptıkları belediyeye göre değişebilmektedir.


Ücretleri ve özlük hakları

“İtfaiye Eri” unvanlı kadrolarda görev yapanların aylık ücretleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre belirleniyor.  Ayrıca;

**Her yıl bütçe kanunu ile görev yaptıkları yerin nüfusuna göre belirlenen tutarlarda aylık maktu fazla çalışma ücreti alıyorlar. 

**Görev yaptıkları belediyeye bağlı olarak aylık sosyal denge tazminatı alabiliyorlar. 

**Görev yaptıkları belediye encümeni kararına bağlı olarak yılda en çok iki defa ödenen ikramiyeden yararlanabiliyorlar. 


İtfaiye Eri kadrosunda göreve başlayanların aylık maaşı

Devlet memuriyetine “İtfaiye Eri” unvanlı kadrolarda başlayacak olanların ne kadar maaş alacağı, çeşitli eğitim seviyelerine göre ve 2018 yılının ilk yarısında geçerli olan belirlemeler esas alınarak aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Öte yandan, 1 Temmuz 2018 tarihinden geçerli olarak maaşlara yaklaşık %7 oranında (%3,5+ enflasyon farkı) artış yapılması beklendiğinden, tabloda yer alan rakamlar yılın ikinci yarısında daha yüksek olacaktır.

Eğitim seviyesi

D/K

Aylık Net Maaş*

Lise dengi okul

12/2

2.801 TL

Önlisans (2 yıllık yükseköğrenim)

10/2

2.802 TL

Lisans (teknik ve sağlık olmayan)

9/1

2.808 TL

Teknik lisans

8/1

2.811 TL

NOT:

*Maaş hesabında; aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmış ve sabit fazla çalışma ücreti dahil edilmiştir.

*2018 yılının ilk yarısında geçerli olan katsayılara göre yapılan hesaplamada, gelir vergisi oranı %15 olarak uygulanmıştır.

*Maktu fazla çalışma ücreti ile sosyal denge tazminatı ve ikramiye ödemeleri dikkate alınmamıştır.

*Toplu sözleşme ikramiyesi ödemesi ve sendika aidatı kesintisi dikkate alınmamıştır. 

memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.