İhraç Edilen 3 Bin Polis Geri Mi Dönecek?

İhraç Edilen 3 Bin Polis Geri Mi Dönecek?

Kamuajans.com - FETÖ'nün Türkiye imamlığına vekalet eden kişide ele geçirilen ve örgütün polis arşivinin olduğu karttaki polislerin harf ve numarayla kodlanıp gruplara ayrıldığı listeler çıktı. Operasyonlarda 1013 mahrem imam gözaltına alınırken, örgütün fişlemelerinde ve kodlamalarında yer alan polislerin büyük bir bölümünün örgüt elemanı olduğu anlaşıldı.

Kamuajans.com - Karta göre, bugüne kadar fark edilmeyen 38 bin polisin de örgüt içinde bulunduğu anlaşıldı. Bu polislerden 9 bin 103'ü operasyonun başlaması ile birlikte görevden uzaklaştırıldı.


YENİDEN İNCELENİYOR

Ancak 17-25 Aralık sonrası ve darbe girişimi süreciyle KHK ile meslekten uzaklaştırılan polislerden 3 bininin, örgütün fişleme dosyalarında FETÖ üyesi olmayanlar arasında yer aldığı belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından FETÖ ile ilişkilerine yönelik detaylı bir inceleme başlatıldı. Değerlendirmenin ardından bu polislerin görevlerine dönmesi için yeni bir KHK oluşturulabileceği de ifade ediliyor.

İncelemeden çıkan bir diğer ilginç bilgi de ByLock kullanan polislere aitti. ByLock kullandığı iddiası ile ihraç edilen ve yargılanan 12 polis, örgütün arşivi olarak değerlendirilen fişlemelerde 'düşman' kategorisinde yer alıyordu. Bunun üzerine telefonlarında ByLock çıkan 12 polisin de durumu tekrar değerlendirmeye alındı. Telefonlarında ByLock çıkmasının hat çakışması veya başka bir nedenden mi olduğuna dair teknik inceleme başlatıldı. 

Toygun ATİLLA

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.