İçişleri Bakanı Soylu : Yeni Polis Memuru Alımı Yapacağız

İçişleri Bakanı Soylu : Yeni Polis Memuru Alımı Yapacağız

KamuAjans.Com-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 bin yeni polis alımı yapacaklarını açıkladı. 18.Dönem POMEM mezuniyet töreninde konuşan Soylu, 10 bin polis memuru daha alacaklarını söyledi. 20.Dönem POMEM kapsamında 10 bin polis memur adayı alınacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polis memuru olmak isteyen adaylara müjdeyi verdi 10 bin yeni polis alımı yapılacak. Karaman Polis Meslek Yüksekokulundaki mezuniyet töreninde konuşan Bakan Soylu, 10 bin polis memuru alımı için ilan aşamasına geldiklerini açıkladı. 10 bin polis memur adayı alımı 20.Dönem POMEM kapsamında gerçekleştirilecek.İçişleri Bakanı Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğünün personel sayısını sürekli güncelleştirmeye ve sayıca artırmaya özen gösterdiklerini belirtirken,  bugün mezun olan gençlerı̇mı̇zı̇n hemen akabinde 10 bin yeni̇ polis memuru alımı ı̇çı̇n ı̇lan aşamasına gelmiş bulunuyoruz ifadelerini kullandı.

10 bin özel harekat polisi alımı sürecinin de devam ettiğini söyleyen Soylu, bu kapsamda mülakatların yapıldığını açıkladı.20.Dönem POMEM ilanını bekleyen polis memuru adaylarının en fazla merak ettiği konu yaş ve askerlik şartı, daha önceki alımlarda bu şartlar nedeniyle binlerce aday başvuru yapamamıştı. Emniyet Genel Müdürlüğünün polis ve özel harekat polisi kadrolarına yerleşmek isteyen adaylar yaş ve askerlik şartının esnetilmesi, önlisans mezunlarının da başvuru yapabilmesi ve bayan adaylara kontenjan verilmesi için sosyal medya üzerinden imza kampanyaları başlatmıştı.

Adayların seslerini duyurmak için bu konuda sıkça haberler yaptık. Yaptığımız bu haberler üzerine 19.Dönem 10 bin özel harekat polisi alımında KPSS ve askerlik şartı kaldırılmıştı. Bakan Soylu tarafından açıklanan 10 bin polis memuru alımı ilanı yayınlandığı an takipçilerimizi haberdar edeceğiz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.