Güvenli Bölge Polisi Geliyor

Güvenli Bölge Polisi Geliyor

Kamuajans.com - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) başlattığı Fırat Kalkanı operasyonunda 151. gününe girerken, DEAŞ terör örgütünden alınan bölgelere geri dönüşleri hızlandırmak ve sivillerin güvenliğini sağlamak üzere "güvenli bölge polisleri" için eğitim çalışmalarında da sona gelindi.

Kamuajans.com - Mavi üniforma giyecek olan asayiş güçleri ilk aşamada Cerablus'ta göreve başlayacak. Ankara, Suriye'deki evlerini boşaltan ve çoğunluğu Türkiye'de yaşayan mültecilerin evlerine geri dönüşlerini hızlandırmak için üç aşamalı bir plan geliştirdi. Bu plana göre, öncelikle ekonomik destek, üretim, sivil siyasi yönetim ve asayiş-iç güvenlik konsepti çalışmalarına destek verilecek.


ÖNÜMÜZDEKİ AY GÖREVDE

Sivil biyaset süreci öncesinde bölgedeki güvenlik ve asayiş olaylarının kontrol altına alınması geri dönüşleri hızlandıracak. Bu arada, Cerablus'ta görev alacak polis asayiş güçlerinin eğitiminde de son aşamaya geldi. Önümüzdeki aydan itibaren Cerablus asayiş güçlerinin geceli gündüzlü ve tüm teçhizata sahip bir şekilde kentin iç güvenliğini sağlamak üzere hazır olacağı öğrenildi.

Çetiner Çetin 
Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.