Geylan'dan Bekçi Maaşları Açıklaması

Geylan'dan Bekçi Maaşları Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, kişisel twitter hesabı üzerinden bekçi maaşlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, ''Bekçilerimizin aldığı maaşların öğretmenlerimizle karşılaştırılarak sürdürülen bir tartışma var. TBMM’ki tasarıya göre lise mezunu bekçi 5.071 TL maaş alıyor. 9/1’ndeki bir öğretmen ise 4.106 TL 1/4’ündeki öğretmenimiz ise 4.761 TL maaş alıyor.

Buradaki sorun,bekçilerimizin ÇOK alması değil öğretmenlerimizin AZ almasıdır.Aslında kamuoyunun ve kamu yöneticilerinin buraya yoğunlaşması gerekir. TKS AR-GE’nin Aralık ayı TÜİK verilerine göre yaptığı araştırmaya göre;dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 6.897,93 TL.

Yani kamu çalışanlarının neredeyse tamamı yoksulluk sınırının altında maaş alıyor. Ayrıca şu da bir gerçektir ki; TBMM’deki tasarıda yeni göreve başlayacak lise mezunu bekçimize 5.071 TL maaş öngörülüyorsa; devletimiz, en düşük dereceli memurumuzun maaşını 5.071 TL olarak belirlemiş demektir. O halde yapılması gereken, bu taban maaş üzerinden kamu çalışanlarının ücretlerinin güncellenmesidir.'' dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.