Bayan Polislere Kılık Kıyafet Düzenlemesi

Bayan Polislere Kılık Kıyafet Düzenlemesi

KamuAjans.Com-Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle bayan polislere başörtüsü serbestliği geldi.

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği, 27 Ağustos 2016 tarihi itibariyle değişti.

Yapılan değişiklikle iki maddede düzenleme yapıldı.

Birinci değişiklikte bayan emniyet mensuplarının başörtüsü takabilmesi için düzenleme yayılmıştır. Buna göre bayan polisler "şapka, kep veya örgü bere altında yüzünü kapatmayacak şekilde başlarına taktıkları üniforma renginde desensiz giysiler"i başörtüsü olarak kullanabilecektir. Buna göre başörtüsü yüzü kapatmamalı ve üniforma renginde desensiz olmalıdır.

İkinci düzenleme ise yönetmeliğin yürürlük maddesi olup teknik bir düzenlemedir, personeli ilgilendirmemektedir.

İŞTE YAPILAN DÜZENLEMENİN MADDE KARŞILAŞTIRMASI

ESKİ HÜKÜM

YENİ HÜKÜM

i) Resmi kıyafetle birlikte kıyafetin içerisine dışarıdan görülebilecek şekilde sivil kazak, yelek ve benzeri giyecekler giyilemez. Erkek personelin siyah, bayan personelin ise ten rengi, şeffaf ve parlamayan çorap giymesi zorunludur. Ancak, kışlık kıyafet ile görev yapılan dönemlerde bayan personel pantolon veya etek altında tamamı siyah gözükecek şekilde siyah çorap da giyebilir.

"Bayanların şapka, kep veya örgü bere altında yüzünü kapatmayacak şekilde başlarına taktıkları üniforma rengindeki desensiz giysiler hariç, resmi kıyafetin içerisine"

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.