B Sınıfı Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sınavı ERTELENDİ

B Sınıfı Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sınavı ERTELENDİ

2 Mayıs 2020 tarihinde saat 10.00'da yapılması planlanan B Sınıfı Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sınavı'nın ertelendiğine dair duyuru İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından yayınlandı.

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Ülke genelinde alınan tedbirler doğrultusunda; seyahat kısıtlaması getirildiğinden ve sınava başvuracak adayların hastanelerdeki yoğunluklardan dolayı rapor düzenlenmesinde güçlüklerle karşılaştığı anlaşıldığından 02.05.2020 tarihinde Ankara ilinde yapılması planlanan B Sınıfı Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sınavı daha sonra bildirilecek ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Başvuru şartları tutan adaylardan, Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sınavı için 345 TL sınav ücreti alınacaktır. Bu ücretler, adaylar tarafından Halk Bankası şubelerine sınav adı ve kimlik bilgileri belirtilerek yatırılacaktır. Adaylar, sınav giriş ücreti yatırıldığına dair almış olduğu dekontu müracaat ettikleri İl Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

Yazılı sınav Ankara ilinde yapılacaktır. Yazılı sınavda 50 adet soru sorulacaktır. Sınav süresi 90 dakikadır. Her soru 2 puan olup, yanlış doğruyu götürmeyecektir. Yazılı sınav (100) puan üzerinden değerlendirilir. Adayların sınavdan en az (60) puan almaları gerekir. 

Yazılı sınav sonuçlarına itirazlar, sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren 24 saat içerisinde dilekçe ile Sınav Kuruluna (Sınav Değerlendirme Komisyonuna) yapılır. Sonuç en geç 24 saat içerisinde açıklanır. Kurulun itirazla ilgili aldığı karar kesindir.

Yazılı sınav için adaylar yanlarında sınav giriş belgesi aslını, üzerinde T.C. Kimlik Numaraları bulunan nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaporttan birinin aslını, en az bir adet siyah kalem ve yumuşak uçlu kurşun kalem, leke bırakmayan silgi ve kalemtıraş bulundurmak zorundadır. 

Yazılı sınavda başarılı olanlar, istedikleri belge sınıfına giren işleri yapmak için yeterli bilgi ve beceriye sahip olup olmadıklarının değerlendirilmesi amacıyla sınav kurulunca uygulamalı sınava tabi tutulacaktır.

Uygulamalı sınav için adaylar yanlarında sınav giriş belgesinin aslını, üzerinde T.C. Kimlik Numaraları bulunan nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaporttan birinin aslını bulundurmak zorundadır. 

Ruhsatlı bile olsa yanında ateşli silah veya kesici, delici yaralayıcı alet bulunduranlar sınava alınmayacaktır. Herhangi bir meslek grubuna ait üniforma vb. kıyafetle gelen adaylar sınava alınmayacaktır.

Uygulamalı sınav (100) puan üzerinden değerlendirilir. Adayların sınavdan en az (60) puan almaları gerekir. 

İl Emniyet Müdürlüklerine gönderilecek sınav sonuç listesine göre kazanan adaylara, Ateşleyici Yeterlilik Belgesi düzenleyerek imza karşılığı teslim edecektir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.