12. C Sınıfı Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sınavı Ne Zaman?

12. C Sınıfı Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sınavı Ne Zaman?

Kamuajans.com - 12. C Sınıfı Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sınavı duyurusu Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından yayınlandı. Buna göre sınav takvimi, adaylarda aranacak nitelikler ve başvuru işlemleri, yazılı sınav ve itiraz, mülakat sınavı, yazılı sınav ve mülakat sınavı sonrası yapılacak işlemler ile ilgili detaylar belli oldu.

Kamuajans.com - 10 Eylül 2017 tarihinde yapılacak 12. C Sınıfı Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sınavı giriş belgeleri 7 Eylül 2017 tarihinde yayınlanacak. Yazılı sınav Ankara ilinde yapılacaktır. Her sorunun değerinin 2 puan olacağı, yanlışın doğruyu götürmeyeceği yazılı sınavda 50 adet soru sorulacak olup adaylara 90 dakika süre verilecek. Yazılı sınav, 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilir. Adayların sınavdan en az 60 (altmış) puan almaları gerekir.

<br />

<strong>12’NCİ C SINIFI ATEŞLEYİCİ YETERLİLİK BELGESİ SINAV TALİMATI</strong>

<br />

<strong>1) SINAV TAKVİMİ</strong>

<br />

18 Ağustos 2017 :Sınav başvurusu için son tarihtir. Bu tarihten sonra sistem kapatılacağından, il emniyet müdürlüğünce müracaat kabul

edilmeyecek ve sisteme veri girişi yapılmayacaktır.

<br />

21-25 Ağustos 2017 :Sınava girecek adayların Özel Güvenlik Daire Başkanlığınca yerleştirme işlemlerinin yapılarak illere gönderileceği tarih aralığıdır.

<br />

28 Ağustos 2017 :İl emniyet müdürlüklerine gönderilen kesin listelere göre adaylara 07 Eylül 2017 Sınav Giriş Belgelerinin düzenlenerek teslim edileceği tarih aralığıdır.

<br />

10 Eylül 2017 :Sınavın yapılacağı tarihtir. (Pazar günü, saat 10.00)

<br />

10 Eylül 2017 :Sınav Değerlendirme Komisyonunun (Yazılı) görevli olduğu tarihtir.

<br />

10 Eylül 2017 :Yazılı sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihtir.

<br />

11 Eylül 2017 :Adayların, yazılı sınav sonuçlarına itiraz edeceği tarihtir.

<br />

11-12 Eylül 2017 :Sınav Sonuçlarına İtiraz Değerlendirme Komisyonunun görevli olduğu tarih aralığıdır.

<br />

12 Eylül 2017 :Yazılı Sınav İtiraz Sonuçlarının açıklanacağı tarihtir.

<br />

11-15 Eylül 2017 :Uygulamalı Sınav Komisyonunun görevli olduğu tarih aralığıdır.

<br />

15 Eylül 2017 :Sınav Sonuçlarının açıklanacağı tarihtir.

<br />

<strong>2) ADAYLARDA ARANACAK NİTELİKLER VE BAŞVURU İŞLEMLERİ</strong>

<br />

2.1. Başvurular, Patlayıcı Madde Ateşleyici Yeterlilik Belgesinin Verilmesi Esas ve Usullerinin Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik’in ikinci bölümünde yer alan “Adaylarda Aranacak Nitelikler ve Başvuru” başlıklı 5 ve 6’ncı maddelerinde belirtilen esaslara göre yapılacaktır.

<br />

2.2. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, dilekçe ve başvuru evrakları ile birlikte ikamet ettikleri İl Valiliklerine (İl Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne) şahsen müracaat edecektir.

<br />

2.3. Emniyet ve TSK personelinin sınava müracaatlarında, 2013/13 sayılı Patlayıcı Maddeler Birleştirilmiş Genelgesinin 4.6. maddesi de dikkate alınacaktır.

<br />

2.4. Sınava müracaatta bulunan şahıs hakkında şikâyet veya sağlık durumu hakkında tereddüt olmaması halinde müracaat tarihinin son gününden geriye dönük bir yıl içinde alınmış sağlık raporları kabul edilecektir.

<br />

2.5. Başvuru şartlarını taşıyan adaylardan, Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sınavı için 300 TL sınav ücreti alınacaktır. Bu ücretler, adaylar tarafından Halk Bankası şubelerine sınav adı ve kimlik bilgileri belirtilerek yatırılacaktır. Adaylar, sınav giriş ücreti yatırıldığına dair almış oldukları dekontu müracaat ettikleri İl Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüklerine teslim edecektir.

<br />

2.6. Müracaatı kabul eden personel; adayın adı ve soyadını, başvuru ilini, ücreti dekontunu ve T.C. kimlik numarasını ile almak istedikleri belge sınıfına ait bilgileri Özel Güvenlik Daire Başkanlığının polnet adresindeki butonlara sırasıyla;

<br />

1- Projeler kısmında yer alan “Özel Güvenlik Bilgi Sistemi” tıklanacak,

<br />

2- “Yeni Web Sayfası” (GİT) butonu tıklanacak,

<br />

3- Açılan Özel Güvenlik Bilgi Sistemi giriş ekranında bulunan “Kullanıcı Adı ve Şifre” girişi yapılacak,

<br />

4- Şifre girişi yapıldıktan sonra açılan sayfada bulunan “Silah ve Patlayıcı Madde İşlemleri” ekranına giriş yapacak,

<br />

5- Açılan Özel Güvenlik Silah ve Patlayıcı İşlemleri sayfasındaki “Silah ve Patlayıcı İl Sınav Kayıt” linkine tıklayarak adayların sınav kaydı yapılacak,

<br />

6- Sınav kaydının yapılacağı ekrana T.C. kimlik numarası kutusuna adayın T.C. kimlik numarası yazılarak “Kişi Kaydı Getir” butonu tıklanarak adayın bilgileri getirilecek, veri tabanında kaydı bulunmayan adayların aynı sayfada bulunan “Kişi Ekleme” menüsünden T.C. kimlik numarası yazılarak kişi kaydı oluşturulacak,

<br />

7- Ateşleyici Yeterlilik Sınav Yetkisi bulunmayan personel için Özel Güvenlik Daire Başkanlığı Polnet sitesinde bulunan Proje Kullanıcı Talep Formu doldurularak resmi yazı ile Daire Başkanlığına gönderilecek, her ilden en fazla 2 personel için yetki talebinde bulunulacaktır.

<br />

2.7. Başvuru dosyaları illerde muhafaza edilecek ve Daire Başkanlığına müracaatla ilgili herhangi bir dosya gönderilmeyecektir.

<br />

2.8. Adaylara verilecek Sınav Giriş Belgesi için örnek belge Özel Güvenlik Daire Başkanlığının polnet adresinde yayınlanacaktır.

<br />

2.9. Herhangi bir meslek grubuna ait üniforma vb. kıyafetle adayların Ateşleyici Yeterlilik Belgesi sınavlarına giremeyeceği, müracaatı kabul eden personel tarafından adaya tebliğ edilecektir.

<br />

<strong>3) YAZILI SINAV VE İTİRAZ</strong>

<br />

3.1. Yazılı sınav Ankara ilinde yapılacaktır.

<br />

3.2. Yazılı sınavda 50 adet soru sorulacaktır. Sınav süresi 90 dakikadır. Her soru 2 puan olup, yanlış doğruyu götürmeyecektir.

<br />

3.3. Yazılı sınav, 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilir. Adayların sınavdan en az 60 (altmış) puan almaları gerekir.

<br />

3.4. Yazılı sınav sonuçlarına itirazlar, sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren 24 saat içerisinde dilekçe ile Sınav Kuruluna (Sınav İtiraz Değerlendirme Komisyonuna) yapılır. Sonuç en geç 24 saat içerisinde açıklanır. Kurulun itirazla ilgili aldığı karar kesindir.

<br />

3.5. Yazılı sınav ve itiraz sonuçları Özel Güvenlik Daire Başkanlığı’nın ozelguvenlik.pol.tr internet sitesinden duyurulacaktır. Ayrıca sınav ile ilgili polnet ve internet üzerinde yapılacak tüm duyurular Ar-Ge ve Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

<br />

3.6. Yazılı sınav itirazda bulunacak adaylar, itiraz dilekçesiyle beraber Sınav Kuruluna (Yazılı Sınav İtiraz Değerlendirme Komisyonuna) itirazda bulunabilecektir.

<br />

3.7. Yazılı sınav için adaylar yanlarında sınav giriş belgesinin aslını, üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanını, sürücü belgesi veya pasaporttan birinin aslını, en az bir adet siyah kalem ve yumuşak uçlu kurşun kalem, leke bırakmayan silgi ve kalemtıraş

bulundurmak zorundadır.

<br />

<strong>4) MÜLAKAT SINAVI</strong>

<br />

4.1. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, istedikleri Ateşleyici Yeterlilik Belgesi sınıfına giren işleri yapmak için yeterli bilgi ve beceriye sahip olup olmadıklarının değerlendirilmesi amacıyla sınav kurulunca mülakat sınavına tabi tutulacaktır.

<br />

4.2. Mülakat sınavı için adaylar yanlarında sınav giriş belgesinin aslını, üzerinde T.C. kimlik numaraları bulunan nüfus cüzdanını ve sürücü belgesi veya pasaporttan birinin aslını bulundurmak zorundadır.

<br />

4.3. Mülakat sınavı, 11-15 Eylül 2017 tarihleri arasında saat 09.00’da yapılacaktır. (Mülakat sınavının yeri daha sonra ilan edilecektir.)

<br />

4.4. Ruhsatlı bile olsa yanında ateşli silah veya kesici, delici yaralayıcı alet bulunduranlar sınava alınmayacaktır.

<br />

4.5. Herhangi bir meslek grubuna ait üniforma vb. kıyafetle gelen adaylar sınava alınmayacaktır.

<br />

4.6. Mülakat sınavı 100 (yüz) puan üzerinden değerlendirilir. Adayların sınavdan en az 60 (altmış) puan almaları gerekir.

<br />

4.7. Adayların, mülakat sınavına itiraz hakkı yoktur.

<br />

<strong>5) YAZILI SINAV VE MÜLAKAT SINAVI SONRASI YAPILACAK İŞLEMLER</strong>

<br />

5.1. İl emniyet müdürlüklerince Özel Güvenlik Daire Başkanlığının polnet sitesinden yayınlanan sınav sonuç listesine göre kazanan adaylara, C Sınıfı Ateşleyici Yeterlilik Belgesi düzenleyerek imza karşılığı teslim edecektir.

<br />

<strong>6) SON HÜKÜMLER</strong>

<br />

6.1. Sınav kurulu, merkezi sınav komisyonu ve il emniyet müdürlükleri sınav ile ilgili her türlü iş ve işlemleri Patlayıcı Madde Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Esas ve Usullerin Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik ve 2013/13 sayılı Patlayıcı Maddeler Birleştirilmiş Genelgesi doğrultusunda yapacaktır.

<br />

6.2. Ek ders ödemeleri 25/10/2011 tarih ve 28095 sayılı Resmi Gazetede yayımlan Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda ödenecektir.

<br />

6.3. 12’nci C Sınıfı Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Yazılı Sınavı için 300 TL sınav ücreti alınacaktır. Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünce alınacak ücretin adaylarca sınav adı ve TC kimlik numarasının belirterek ücretinin yatırılması için hesap açılması ve hesabın 13 Temmuz - 18 Ağustos 2017 günü mesai bitimine kadar aktif olması sağlanacaktır. 

<a href="http://kamuajans.com"><br />

KamuAjans.com</a> - Özel Haber<br type="_moz" />

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.