Promosyon İçin Sadece İmza Yeterli Olacak

Promosyon İçin Sadece İmza Yeterli Olacak

Kamuajans.com - Emekliler için promosyonda artık sona gelindi. Mart ayı ile birlikte emekliler sözleşme imzalayan 17 bankadan istedikleri birini veya PTT'yi seçerek promosyon anlaşması yapabilecek.

Kamuajans.com - Daha önce iki fatura talimatı ve kredili bir ürün şartı öne süren bankalar için bunlar geçerliliğini yitirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bankalarla görüşüp şartları ortadan kaldırdıklarını açıkladı. Buna göre emekliler seçtikleri bankaya giderek, "3 yıl süreyle maaşımı sizden alacağım" imzasını atacak ve ücretlerine karşılık gelen promosyonu hemen alacak. Promosyon tek seferde ve nakit olarak ödenecek. Bunun dışında fatura talimatı ya da kredili mevduat hesabı, kredi kartı gibi ürünleri almak zorunda kalmayacak. İsteyen emekliler için bu yol açık. Bu ürünleri kullanmak isterse emekli bunu kabul edebilecek, banka zorlayamayacak.


EVRAKI İNCELEYİN

Bu noktada bankadan yapacağınız sözleşme önem kazanıyor. Sözleşmede bu tür ürünleri kullanacağınıza dair ibareler olup olmadığına mutlaka bakın. Okumadan hiçbir belgeyi imzalamayın. Bankadaki görevliye bu şartların olup olmadığını sorun. Eğer bu şartlar varsa o bankadan promosyon almayıp başka bankayı ya da PTT'yi tercih edin. Size zorla bu şartları uygulamaya kalkan bankaları da hem BDDK'ya hem de ALO 170 numaralı çağrı hattına şikayet edin.


EMEKLİLERGÜN SAYIYOR

Promosyon görüşmeleri bittikten sonra milyonlarca emekli işlemlerin başlamasını beklemeye başladı. Bu arada bazı bankalar emeklileri arayarak şubelere davet ediyor. Bazı bankalar ise protokol imzalamasına rağmen hiçbir girişimde bulunmayıp emeklilerin kendilerine gelmesini bekliyor. Bu yüzden bankaların vaatlerini öğrenip en doğru seçimi yapmak ise emekliye düşüyor.


KİM NE KADAR ALACAK?

Maaşı bin lira ve altında olanlar 300 lira

Maaşı bin lira ile 2000 lira arasında olanlar 375 lira

Maaşı 2 bin liranın üstünde olanlar 450 lira 

Takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.